Muntatge de fotos de la fàbrica de Casa Tarradellas i, al costat, la imatge de dos dels seus productes: el fuet i una pizza de tonyina i bacó
SOCIETAT

El desconegut negoci dels fundadors de Casa Tarradellas, abans de vendre pizzes

Casa Tarradellas, la marca fundada per Josep Tarradellas i Anna Falgueras, van fundar un restaurant i un obrador abans de vendre pizzes

Molt abans de convertir-se en els titans de la indústria de les pizzes, Josep Tarradellas i Anna Falgueras, els fundadors de Casa Tarradellas, van explorar terrenys empresarials menys coneguts.

Inicialment, aquest matrimoni emprenedor va endinsar-se en la restauració i l'artesania gastronòmica. Els seus primers passos en el món empresarial van ser en un restaurant modest i en un obrador, on cada plat i producte portava la impremta del que seria un futur èxit.

Casa Tarradellas és, sens dubte, l'empresa estrella d'elaboració de pizzes precuinades. L'any 2022 van assumir un rècord de vendes, movent més de 1.161 milions d'euros i tenen més de 2.000 treballadors. Però el que ara és un gran èxit, l'any 1976 era simplement un petit restaurant d'Osona.

Els fundadors de Casa Tarradellas provenen d'una família de pagesos

En un hostal d'Osona treballava un matrimoni que provenia d'una família de pagesos. Volent anar a més, aviat van decidir canviar l'aixada pels coberts fins a convertir-se en una de les parelles més riques de Barcelona, segons el rànquing de Forbes.

El matrimoni va obrir el restaurant el 1976 i, poc temps després, també començaven a elaborar productes de carn i embotits en un obrador que va anar aconseguint molt d'èxit a la zona.

Muntatge de fotos de la seu de Casa Tarradellas a Vic i, al costat, una dona amb el rostre pensatiu

El que va fer que els productes d'aquest matrimoni es diferenciessin de la resta va ser la reducció de la cartera. Amb aquesta estratègia, Tarradellas centrava els esforços i la inversió en transformar l'obrador en un centre d'elaboració altament qualificat. En aquell moment, el negoci s'estenia fins a convertir-se en el tità que coneixem avui dia.

El producte que va fer Casa Tarradellas milionari va ser l'espetec

Deu anys després d'haver inaugurat aquesta nova fàbrica, Casa Tarradellas ja facturava 10 milions d'euros. A partir d'aleshores cada any anaven facturant més que l'anterior. Va ser el 1996 quan els seus ingressos van arribar als 76 milions d'euros en crear el que seria el seu producte estrella: l'espectec.

El seu segon triomf arribaria un any després amb la creació de les pizzes fresques, ja que fins aleshores totes eren congelades. D'aquesta manera, aquest gran negoci que va començar com un petit restaurant familiar a la carretera d'Osona ha acabat sent exemple de com arribar a ser una gran empresa.

➡️ Societat

Més notícies: