Brindis de Felip i Letizia al casament
SOCIETAT

L'espectacular menú que van degustar els convidats al casament de Felipe i Letizia

Fa 22 anys que Felipe i Letizia es van casar amb una posterior celebració que va incloure un saborós menú

Felipe i Letizia es van donar el "sí vull" el 22 de maig de 2004 a la Catedral de l'Almudena. Allí van estar presents els més de 1.000 convidats que van acudir a aquest enllaç. Posteriorment, es van desplaçar fins al Palau Reial on van poder gaudir d'un gran banquet.

La reina Sofia va tenir un paper molt important en l'elecció de tot allò que es va poder degustar aquell dia. Per això, va escollir que el servís el restaurant Jockey, un dels seus favorits. Actualment, aquest establiment ja no existeix i al seu lloc hi ha el restaurant Saddle en plena milla d'or de Madrid.

Al menú van estar representades totes les zones d'Espanya, a més de tenir una picada d'ullet especial a la terra de la Novia, Astúries. Tot i això, anirem per parts perquè tinguis tots els detalls d'aquell dia. Un menú espectacular per a un esdeveniment de gran rellevància.

Uns entrants amb diversitat nacional

Per als entrants al banquet del casament de Felipe i Letizia no podia faltar el pernil. Per això es va escollir un pernil de jabugo per gaudir de tots els convidats. Però no es va quedar només aquí, sinó que va ser un recorregut per tots els racons d'Espanya.

Formatge manxec, vieires o croquetes van ser alguns dels plats triats. L'objectiu era que les 17 comunitats autònomes d'Espanya estiguessin representades en aquest aperitiu. Per acompanyar-lo, es van preparar diferents pans a base de blat blanc i integral especials per a aquest dia.

El menjar va tenir dos plats principals

Un cop ja asseguts a taula, els convidats van poder gaudir de dos plats que van poder llegir a la cartolina que hi havia sobre la taula. Aquesta era blanca i tenia en daurat les inicials de Felipe i Letizia coronades amb la corona principesca. A més, estava tant en espanyol com en anglès atesa la magnitud internacional dels convidats.

En primer lloc, van gaudir d'una cassoleta de pasta de full de fruits del mar sobre un fons de verdures. Aquesta donaria pas al protagonista d'aquest menú, que no va ser cap altre que un capó rostit a la farigola amb fruits secs. Aquesta és una de les especialitats del restaurant encarregat del menú, però no va ser només això el que en va motivar l'elecció.

Al banquet van acudir personalitats de diferents religions, per la qual cosa la reina Sofia va optar per un plat que no tingués restriccions alimentàries. De tota manera, els comensals també tenien altres opcions en cas que així ho sol·licitessin. Fins a set alternatives se'ls donava, en cas que sol·licitessin el canvi de plat.

Les postres que va posar la cirereta al menú

Res millor que un bon dolç per poder acabar un dinar, en aquest cas va ser obra del pastisser alacantí Francisco Torreblanca. Aquest va realitzar un enorme pastís de pisos que feia dos metres. Eren 150 quilos de dolç els que es van repartir entre tots els convidats al banquet de Felipe i Letizia.

Però no va ser només això, sinó que com es va saber, també es van repartir fins a 2.000 pastissos entre tots els presents. Les postres són importants, i en aquest cas no es va escatimar. Hi va haver dolç per a tothom.

Així van brindar els convidats de Felipe i Letizia

L'elecció del vi també és molt important a l'hora de degustar un menú. Això sí, com acostuma a passar amb la Casa Reial, únicament van donar a conèixer les denominacions d'origen: Rías Baixas i Rioja. Tot i això, finalment es van arribar a saber els vins que s'havien servit.

D'una banda, el blanc va ser el Terras Gaudas. Pel que fa al negre, van escollir l'Imperial Gran Reserva 1994 i el Matarromera. Pel que fa a les postres, l'elecció va ser el vi moscatell Casta Diva, perfecte per combinar amb el toc dolç.

També es diu que els orígens asturians de la Novia van estar presents gràcies a la beguda. I res més representatiu d'Astúries que la sidra. Segons es diu, els convidats van poder degustar tres opcions diferents.

➡️ Societat

Més notícies: