Muntatge amb el Banco Santander i una dona sorpresa
SOCIETAT

Nou ensurt per al Banc Santander en les últimes hores: no aixeca cap

Acumula cinc jornades consecutives amb una tendència a la baixa a l'Ibex 35

El Banc Santander s'acaba d'emportar un bon ensurt. Tot i treure múscul amb uns comptes trimestrals molt positius, la reacció de la Borsa el deixa en una situació compromesa.

L'Ibex 35 torna a cotitzar una jornada més per sota de la barrera psicològica dels 9.000 punts. I l'entitat que presideix Ana Botín no és aliena a aquesta petita crisi del mercat borsari. A mig matí d'aquest dimecres se'n deixava un -0,44%. Però no es tracta d'una cosa puntual, ja que durant les últimes cinc jornades ja s'aprecia una tendència a la baixa. En aquest període de temps la caiguda va assolir el -3,66%.

L'estat del Santander a la Borsa resulta una mica preocupant, sobretot després que es donessin a conèixer els resultats del tercer trimestre. La companyia financera va obtenir entre el gener i el setembre les millors dades de la seva història. Els guanys van pujar fins als 8.143 milions d'euros en només nou mesos.

Si es compara amb el mateix període del 2022, suposa una millora de l'11%. Aquest rècord ha estat possible gràcies als ingressos aconseguits a Europa i Mèxic. En el cas dels primers, els increments dels tipus d'interès han tingut molta culpa i han escalat des d'un 0% fins a un 4,5%.

Centrant-nos a Espanya, l'augment dels guanys al nostre país va ser del 68% i va assolir els 1.854 milions d'euros. Al Regne Unit, que és una altra de les places on tenen posades moltes esperances, van aconseguir una millora del 12%, fins als 1.243 milions.

La presidenta del banc, Ana Botín, va confirmar que va ser "un altre trimestre de rècord". Ha assegurat que té "plena confiança que aconseguirem els nostres objectius del 2023". Sobretot per "l'impuls positiu que portem i que esperem continuar el 2024".

La resta de bancs intenten mantenir el tipus

La Borsa mostrava aquest dimecres a mig matí el descens del Santander, però també hi va haver altres bancs que van evidenciar una certa reculada. És el cas de Bankinter, amb -0,60%; Unicaja, -0,31%; o CaixaBank, amb -0,17%, Però al costat contrari trobàvem altres entitats que cotitzaven en positiu. És el cas de Sabadell, amb un 0,39%, i el BBVA, amb un 0,05%.