Muntatge amb una imatge de fons de diversos bitllets de 50 euros, amb els logos de diversos bancs d'Espanya i una fletxa vermella indicant cap avall

Els 3 bancs que més cauen a la borsa ara mateix: augmenta la preocupació

No es descarta que aquests descensos a la borsa continuïn durant els propers dies

El sector bancari suporta amb certa tensió tot el que pot oferir la Borsa durant les properes sessions. De moment, la preocupació ja és una realitat entre la banca del nostre país després de caure aquest dilluns. I cal destacar tres entitats per sobre de les altres.

Aquest començament de setmana l'Ibex 35 es desplomava per sota dels 9.000 punts. Es pot considerar com el nivell psicològic de risc de referència i, per sota, ja hi començaria a haver una certa incertesa. Els experts sostenen que és més que probable que es mantingui una tendència a la baixa durant unes quantes jornades.

Ja feia aquest migdia, la caiguda més rellevant la patia Unicaja, que es va situar al -1,38%. El seguia en aquesta classificació el Bankinter, que va arribar al -1,33%, mentre que el Banc Sabadell el seguia molt de prop amb una baixada del -1,30%.

Però aquesta tendència es va estendre a la resta de companyies financeres que operen a la borsa espanyola. BBVA va patir una reculada del -0,72%, CaixaBank d'un -0,55% i el Banco Santander de -0,80%.

També estaven rebent males notícies durant la jornada matinal d'aquest dilluns altres empreses amb molt de pes al parquet borsari. Una de les caigudes més pronunciades arribava de la mà de Telefónica, amb un -1,71%. Iberdrola perdia un -1,45%, mentres que Acciona ho feia un -0,74%.

A l'altra banda de la balança trobem Inditex, que recuperava un 1,17%. També amb valors positius trobem Mapfre, amb un 0,15% o AENA, amb un 0,40%.

Taula actualitzada amb les dades de l'Ibex 35 a les 14.35 hores del dilluns 24 d'octubre de 2023

BANCCAIGUDA A L'IBEX
Banc Santander-0,80%
Banc Sabadell-1,30%
Bankinter-1,33%
BBVA-0,72%
Caixabank-0,55%
Unicaja-1,38%

Una setmana amb molta activitat

Les borses tornaran a estar una setmana més pendents del conflicte a l'Orient Mitjà. Les darreres notícies, amb l'alliberament de dos ostatges israelians i l'arribada d'ajuda humanitària a Gaza, han calmat en certa mesura la situació. O, almenys, ha servit per esmorteir un cop que s'augurava més fort.

També caldrà estar pendents als bancs espanyols. Al llarg dels propers dies aniran presentant els comptes del tercer trimestre. I el mateix passarà amb altres empreses com Repsol, Iberdrola o Metrovacesa, recull Bolsamanía .

A més, els bancs centrals hauran de decidir quines mesures adopten amb els tipus d'interès després de tot el que està passant. Tot i que tot fa indicar que es mantindran sense alteracions.