Muntatge de torres d'alta tensió de fons difuminades, noia tapant-se la boca i cercle amb Juan Roig i emoticona trista
SOCIETAT

L'empresa que va ser de Juan Roig, propietari de Mercadona, i ara factura 140M d'euros

Al març de 2021 Juan Roig va decidir desprendre's de les accions a l'empresa valenciana Gana Energía que van passar a mans de Repsol


Repsol va dur a terme el març del 2021 un moviment que li ha sortit rodó. Va comprar la comercialitzadora Gana Energía, que en aquell moment facturava més de 20 milions d'euros. Actualment, la facturació puja per sobre dels 100 milions d'euros.

La petroliera espanyola fa uns quants anys que fa passos importants en el negoci elèctric. Ho va fer amb adquisicions com Gana Energía o CHC, que li han permès ser la companyia amb millor saldo net en la captació de clients de la llum el 2023.

Segons expliquen des de la companyia, que posseeix el 70% de la participació de Gana Energía, la comercialitzadora va tancar l'any passat amb un total de 250.000 clients. Es tracta d'una xifra rècord que situa l'empresa en un lloc rellevant en el rànquing de les energètiques. A més, no fa desgavellada la idea d'aconseguir el milió de clients a mitjà termini.

Des de l'empresa, també expliquen que han duplicat la facturació respecte del 2022, la qual va ser de 71 milions d'euros. Això vol dir que l'any 2023 van ingressar un total de 142 milions d'euros.

El filó d'or que va deixar escapar Juan Roig

Gana Energía, amb orígens a València, va ser fundada el 2015 per Antonio Picazo i Ricardo Margalejo. Aquests es mantenen com a socis minoritaris de l'empresa, mentre que Juan Roig, propietari de Mercadona, va adquirir més de la meitat de les accions.

El març del 2021 va ser quan va decidir desprendre's i vendre les seves accions a l'empresa que dirigeix Josu Jon Imaz. En aquell moment, l'empresa comptava amb 37.000 clients, 55 treballadors i una facturació de 25 milions d'euros.

Guerra entre Repsol i el Gobierno

Tot i això, no tot són bones notícies per a la petroliera. Recentment, durant el Fòrum de Davos, Josu Jon Imaz, va considerar que “és important tenir una visió comprensiva i inclusiva de la transició”.

“Hem de descarbonitzar el món, és veritat, però descarbonitzar no vol dir electrificar. L'electrificació és una part important, i nosaltres també som part d'aquest procés d'electrificació”, va afegir Imaz.

Muntatge amb camp de molins de vent difuminat, Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica i Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol

Davant d'aquestes paraules, la vicepresidenta tercera del Gobierno i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va carregar contra Imaz acusant-lo de portar un discurs de “negacionisme i retardisme”. En declaracions a La Sexta, la ministra va comentar que el missatge del conseller delegat de Repsol li havia semblat “creixentment decebedor” i “populista”. Aquesta disputa porta obert des de l'any passat, amb la polèmica generada per l'impost a les grans energètiques.

➡️ Societat

Més notícies: