Dona celebrant el premi gros de la Loteria de Nadal amb una ampolla de cava i al costat un mapa de catalunya
SOCIETAT

Els dos pobles de Catalunya on ha tocat més cops la Loteria de Nadal

Catalunya compta amb dos pobles on la sort a la Loteria de Nadal els ha visitat fins a quatre vegades

Catalunya és la tercera comunitat autònoma on més ha tocat la Loteria de Nadal segons les dades de la Societat Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) .

Però, quins són els municipis catalans que més han gaudit del dolç sabor de la sort? Entre ells, destaca una ciutat que ha portat el palmell a la loteria nadalenca.

Sort: Quatre Vegades Guanyadora

Al municipi de Sort, l'administració de loteria La bruixa d'or s'ha erigit com una icona de la bona fortuna. El 2003, 2004, 2007 i 2017, La Grossa de Nadal ha caigut en aquesta localitat, convertint-la en un punt de referència per als amants de la loteria.

Això ha provocat que centenars de persones procedents de tota la regió es desplacin a la localitat catalana ubicada al Pallars Sobirà per provar sort amb un dels seus dècims.

Sabadell en segon lloc

A la província de Barcelona, Sabadell es col·loca com la segona a la llista de municipis afortunats, amb premis el 1969, 1998 i 2018.

El Vallès també ostenta la seva quota de fortuna, amb Sant Quirze del Vallès experimentant dos moments d'alegria el 2008 i el 2018. Granollers, després de 39 anys d'espera des del 1979, va veure el retorn de la Grossa el 2018.

La resta de Catalunya

Catalunya ha gaudit d'El Gordo en 85 ocasions a les províncies de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. Barcelona lidera el rànquing amb 68 ocasions, seguida de Lleida amb 7, Girona amb 6 i Tarragona amb 5.

Vic, a Barcelona, es destaca amb quatre ocasions de premis grossos (1972, 1988, 2005 i 2007). D'altra banda, Lleida ha estat agraciada dues vegades, la darrera vegada el 1901.

Girona i Tarragona també han tingut els moments de celebració, amb llocs com Figueres, La Jonquera, Olot, Platja d'Aro, Altafulla i Reus. Hi ha hagut més pobles premiats a les dues províncies, inscrivint els seus noms en la història de la Grossa de Nadal.

Amb el sorteig a tocar, l'emoció es palpa a l'aire en aquests municipis catalans, on la loteria no és només un joc, sinó una tradició.