Dia Nacional de la Nutrició: tot el que has de saber sobre l'alimentació sostenible
El 28 de maig se celebra el Dia Nacional de la Nutrició, aquest any amb el lema “Alimentació sostenible és vida”
El dia 28 de maig, gràcies a la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD), se celebra el Dia Nacional de la Nutrició (DNN). Cada edició ho enfoca amb diferents lemes per conscienciar la població en diferents àmbits.
Aquest any es presenta sota el lema "Alimentació sostenible és vida". Amb això, volen potenciar no només una alimentació saludable, sinó que aquesta també sigui sostenible.
Què és una dieta sostenible?
Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), les dietes sostenibles "són aquelles que generen un impacte ambiental reduït i que contribueixen a la seguretat alimentària i nutricional i a què les generacions actuals i futures portin una vida saludable".
També afegeix que "protegeixen i respecten la biodiversitat i els ecosistemes, són culturalment acceptables, accessibles, econòmicament justes i assequibles i nutricionalment adequades, innòcues i saludables, i optimitzen els recursos naturals i humans".
Segons aquesta mateixa organització, la sostenibilitat va més enllà de l'alimentació i el medi ambient, ja que també inclou aspectes econòmics i socioculturals, per la qual cosa és més complexa. Algunes de les seves recomanacions són:
- Tenir una alimentació basada en aliments vegetals.
- Optar per aliments locals i de temporada.
- Reduir el malbaratament alimentari.
- Consumir peixos de reserves sostenibles.
- Reduir consum de carn vermella i processada, aliments processats i begudes ensucrades.
Quins són els beneficis d'una alimentació sostenible?
Doncs com veieu, nacionalment i internacionalment se li dona molta importància a una alimentació sostenible. I això és així perquè els beneficis són múltiples, tant per a tu com per al planeta.
Una alimentació sostenible t'aporta beneficis per a la teva salut:
- Més alt contingut nutricional, ja que en ser aliments locals i de temporada, contenen més nutrients que altres aliments.
- Menys aliments processats, ja que és una de les premisses de l'alimentació sostenible.
- Menys despesa econòmica, ja que evita completament el malbaratament alimentari.
A més, té beneficis per al planeta:
- Redueix la petjada de carboni, ja que en optar per aliments locals es redueixen les emissions de carboni que es donen pel transport d'aliments
- Conserva recursos naturals, ja que tria aliments que requereixen menys aigua i energia per produir-los.
Més notícies: