Muntatge d'un guàrdia civil de trànsit a la carretera parant gent i una imatge d'una multa
SOCIETAT

Els 3 objectes que la policia obliga a portar al cotxe sempre que estigui en marxa

No has d'oblidar ficar aquests documents a la guantera del teu cotxe per evitar qualsevol mena de problema

Si en alguna cosa posa el seu afany la DGT, és a poder millorar la seguretat viària, tot i que les morts a les carreteres espanyoles continuen sent elevades. La recent reforma de la Llei de Trànsit té com a objectiu reduir les morts a la carretera gràcies a les eines de la DGT com treure punts del carnet de conduir.

També consciència sancionar econòmicament els conductors que fan il·legalitats, i la veritat és que està servint perquè els conductors es responsabilitzin més. La DGT et pot sancionar per diversos motius i aquestes multes poden anar des dels 100 € de les més lleus fins a les més greus de 500 €.

Avui ens centrem en allò que la DGT t'obliga a portar quan engegues el cotxe, tres documents imprescindibles al teu vehicle, i són els següents. Parlem del permís de circulació, el permís de conduir i la targeta de la ITV. Si no ho sabies, el carnet de conduir es pot portar a l'app 'miDGT' digitalment després de ser fixada aquesta novetat a la Llei de Trànsit.

Els 3 documents que no poden faltar al cotxe o la policia et sancionarà

Altres documents abans sí que eren requerits obligatòriament per la DGT perquè els portéssim al nostre cotxe. Parlem de la pòlissa d'assegurança i el rebut de pagament, però ja no els exigeix l'organisme dirigit per Pere Navarro.

Són canvis que tots els conductors han d'estar molt atents perquè no els sancionin amb diferents multes, si obliden portar algun d'aquests documents a la guantera. La DGT no descansa perquè aquestes noves normatives, unides a les campanyes que fa per conscienciar de la seguretat a la carretera, siguin útils per minimitzar els accidents de trànsit.

Això sí, és la nostra obligació estar assabentats de tots aquests canvis de la DGT. I complir amb la llei si no volem emportar-nos un bon disgust en aquestes dates nadalenques en què estem immersos.

Cal ser responsable i abans de res pensar que oblidar-se d'aquests tres documents pot fer que ens hàgim de gratar la butxaca. Per això ja no tens excusa per oblidar ficar al teu cotxe el permís de conduir, el permís de circulació i la targeta de la ITV.