Recepta de bacallà d'Alberto Chicote

SOCIETAT

La recepta més original d'Alberto Chicote ideal per preparar per Setmana Santa

Alberto Chicote ens presenta una recepta amb un dels ingredients que més es fa servir durant la Setmana Santa

Alberto Chicote té una recepta que t'encantarà. Aquesta no és altra que trossets de bacallà fregits amb patates baby rostides i allioli d'herbes. El bacallà és un dels grans protagonistes de les receptes que es preparen per Setmana Santa.

A més, aquesta recepta d'Alberto Chicote és realment saborosa i no és tan complicada de preparar. És una de les elaboracions que s'inclouen al llibre 'Pesadilla en la cocina'. Perquè ho puguis preparar, et deixem el llistat d'ingredients.

Ingredients per al plat de bacallà d'Alberto Chicote

IngredientsQuantitat
Lloms de bacallà dessalats800 gr
Patates baby12 unitats
Alls2 unitats
Llet de sojaMig litre
Herbes fresques variades1 cullerada sopera
Farina
Oli d'oliva

 

Així es prepara aquesta recepta d'Alberto Chicote

1. Tallem el bacallà

En primer lloc, i per tenir-lo a punt per cuinar, haurem de tallar el bacallà. Per això, agafarem els nostres lloms i els anirem fent trossos. Alberto Chicote recomana que cadascun sigui de 75 grams.

2. Fregim el bacallà

Agafem els trossos que hem fet de bacallà i els passem, en primer lloc per farina i després per ou. Tot seguit, els fregim per ambdós costats en oli d'oliva a 170 graus. Han de quedar daurats per fora, però per dins molt sucosos i no gaire fets.

Quan ja tinguem llestos els nostres trossos de bacallà, els traiem de la paella. En primer lloc, els posem sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli. Així mateix, li traiem els fils que hagin pogut quedar de l'ou.

3. Fem les patates

Passem amb aigua les patates i, directament i sense treure la pell, les col·loquem en una safata de forn amb sal grossa al fons. Haurem de tenir-ho durant mitja hora a 160 graus. De tota manera, podem anar veient a veure si ja van quedant toves.

Quan ja estiguin llestes, tocarà treure-les del forn. No has de fer res més que treure la safata i deixar que agafi temperatura ambient. Mentrestant, continueu amb la resta de l'elaboració.

4. Preparem l'allioli

En un recipient de batedora, posem les dents d'all juntament amb la llet de soja i ho triturem fins a aconseguir una textura fina. Després emulsionem amb l'oli d'oliva. Finalment, hi afegim les herbes fresques, assaonem i reservem.

Consells de presentació

Ara que ja tenim tots els passos de l'elaboració fets, només queda emplatar. En veritat, és molt senzill i ho podem fer una mica al nostre gust. I és que són diferents elaboracions soltes que no requereixen res especial.

Per això mateix, podrem distribuir els trossos de bacallà i les patates com més ens agradi. Després, l'allioli el podem posar per sobre o bé a una cantonada. És més, també es pot posar una salsera perquè cadascú agafi la quantitat que vulgui.

➡️ Societat

Més notícies: