Muntatge amb una imatge de fons de la porta entreabrieta d'una casa i una altra imatge d'un cotxe de la Policia Nacional

SOCIETAT

Alerta de la Policia Nacional a tots els que passen el cap de setmana 'fora de casa'

Si et trobes aquest objecte després de tornar d'uns dies fora de casa, truca a la Policia de forma immediata

La Policia Nacional s'encarrega de vetllar per la nostra seguretat i sempre té l'objectiu d'acabar amb aquells delinqüents que volen apropiar-se dels altres. Avui ens referim a aquests lladres que intenten entrar a casa nostra per robar-nos i especialment ho fan quan marxem fora de casa, per exemple, de cap de setmana.

En aquest moment, els lladres intenten, siguin caps de setmana, ponts o festius, emprendre la seva estratègia amb uns mètodes cada cop més sòlids. En aquest cas, la Policia Nacional alertava d'una d'aquestes tècniques més recurrents per part dels lladres i ho ha fet a través de X. Ens referim a aquella que tracta d'introduir un plàstic de mida petita a la ranura de la porta de la nostra llar.

La policia alerta els propietaris: així aconsegueixen saber els lladres si ets a casa

"Tornes de passar el cap de setmana fora de casa i trobes aquests testimonis de plàstic a la teva porta. Molt de compte, recorda que els lladres els utilitzen per trobar possibles cases buides. Si els veus, no toquis res i truca al 091", alerta la policia, en un missatge difós a prop de 80.000 persones.

Muntatge amb diverses imatges de la Policia Nacional mostrant una situació en què els lladres han deixat una peça en una porta per saber si hi ha gent o no a la casa
La Policia ha avisat del que et pots trobar a casa | Policía Nacional

I és que quan tornem d'aquells dies fora de casa, podem trobar-nos amb un escenari dantesc, però la policia hi és per ajudar-nos. Aquests delinqüents verifiquen uns dies més tard de deixar els testimonis si hi ha gent dins de casa, si els plàstics continuen al mateix lloc. Si segueixen allà, tenen via lliure per entrar a casa nostra i robar-nos.

Compte si veus un testimoni de plàstic o vaselina a l'espiell de la porta de casa

I els delinqüents no només fan servir aquests plàstics, també ho fan amb vaselina que la dipositen a l'espiell de la porta. Des del seu compte de X, la Policia exposa que "podria tractar-se d'un robatori. No entris, no toquis res, dirigeix-te a un lloc segur i truca al 091, acudirà una patrulla a comprovar el que ha passat".

A més de no tocar res si veiem aquests testimonis i trucar a la Policia, ens dona altres consells si marxem uns dies fora de casa. Hem de tancar de la millor manera finestres i portes i no deixar senyals que la casa és buida. Per exemple, evita deixar les persianes totalment baixades perquè donaràs moltes pistes als lladres.

Més enllà de les alarmes que puguis posar a casa teva, també és útil deixar programada la ràdio o la televisió. Així, això servirà per simular que hi ha gent vivint aquests dies a casa teva.

➡️ Societat

Més notícies: