Fotomuntatge amb un fons de joies, una foto emmarcada de l?empresa de joieria Cosi, una bandera catalana i signes d?interrogació

SOCIETAT

La desconeguda empresa de moda catalana que ha facturat més de 600.000 euros

Aquesta empresa emergent, amb seu a Barcelona, va ser fundada el 2019 i preveu continuar creixent a passos de gegant

Cosi és una start up catalana fundada a Barcelona l'any 2019 pels germans Ricard i Marta Maxenchs. En els seus inicis, aquesta empresa catalana emergent especialitzada en joieria comptava amb una inversió inicial de capital propi de 20.000 euros.

En poc temps, amb les seves econòmiques joies de plata banyades en or, s'ha fet un lloc al mercat i ha arribat a facturar més de 600.000 euros l'any 2023.

Cosi, una empresa emergent que té l'origen a Barcelona

Després d'aquest gran èxit, preveuen assolir una facturació d'1.500.000 euros l'any 2024 i expandir la marca nacional i internacionalment. Actualment, compten només amb una botiga física, que està situada al carrer Santaló, 45, de Barcelona. Les seves oficines centrals també estan ubicades a la capital catalana.

Segons explica Ricard Maxenchs a Modaes, gran part de la seva facturació és deguda als establiments multimarca on són presents. Des que van decidir provar aquesta modalitat de comerç, fa tan sols un mes, ja compten amb dotze punts de venda. Per a finals d'aquest any esperen augmentar-ne la xifra a 60.

Tot i això, el gruix de la seva facturació s'atribueix a la venda en línia, que suposa un 65% del total. Per tant, les seves joies —enfocades a dones entre 16 i 26 anys— es poden trobar al seu establiment de Barcelona, a botigues multimarca i a la seva web. Cosi es presenta com una marca de joieria molt assequible, ja que els preus dels seus articles ronden els 40 euros.

La totalitat dels seus productes són dissenyats pels seus treballadors a les oficines de Barcelona. Tot i això, la producció de les joies en brut té lloc a Itàlia i Àsia.

Tot i això, el procés de creació acaba a Barcelona, que és on es produeix el bany en or. De tal manera, segons Maxenchs s'asseguren de “la qualitat i la durabilitat del bany”.

El futur de l'empresa

Per al 2024, el seu pla és continuar creixent a passos de gegant. Així doncs, tenen previstes dues noves obertures a Espanya: el primer establiment a la capital i una nova botiga a Barcelona. A més, planegen una gran renovació de la marca i la seva expansió internacional.

D'una banda, pretenen submergir-se al mercat europeu amb una botiga a Lisboa i altres obertures per concretar en alguns països del nord d'Europa. D'altra banda, tenen la intenció de travessar l'Atlàntic per establir-se a Amèrica Llatina. Els seus principals objectius en aquest territori són Xile, Perú i Mèxic.

Finalment, Cosi té la intenció d'externalitzar la feina de les oficines, on disposen d'un equip de cinc treballadors.