Un cotxe elèctric carrega a una estació, ia la dreta un home pensatiu, amb signes d'interrogació
SOCIETAT

Els experts dicten sentència sobre els cotxes híbrids i això és el que has de saber

Submergeix-te en el sorprenent món dels híbrids, que encara que creguis el contrari t'ajudaran a estalviar

En un món on la consciència i l'estalvi econòmic van de bracet, els vehicles híbrids s'estan convertint en una elecció cada cop més popular per als conductors. Un estudi recent d'Audatex dona llum sobre els avantatges econòmics d'aquests vehicles.

Destaquen especialment en el manteniment a llarg termini, oferint als consumidors raons de pes per considerar la transició cap a opcions més sostenibles.

Imatge de fons del tub d'escapament d'un cotxe amb fum negre sortint-ne, a més, el tub està remarcat amb un marc vermell i un símbol d'alerta

L'anàlisi es va centrar a comparar dos models de Toyota, el Yaris i l'Auris. Es van comparar tots dos en les versions híbrides durant un període de 8 anys o 120.000 quilòmetres.

Els resultats són reveladors: el Toyota Yaris Híbrid ofereix un estalvi de fins al 52% en costos de manteniment en comparació amb la versió dièsel. Similarment, el Toyota Auris Híbrid mostra estalvis considerables tan davant de les versions de gasolina com dièsel.

Muntatge del fons desenfocat de cotxes i a sobre la imatge d'una etiqueta de 0 emissions blava

Aquests estalvis es deuen en gran part a la durabilitat de components clau als vehicles híbrids. Elements com l'embragatge, l'alternador, el motor d'arrencada i la corretja de distribució mostren una vida útil més perllongada. Això és degut a la menor demanda mecànica imposada pels sistemes híbrids.

A més, el sistema de frens es beneficia de la tecnologia de recuperació d'energia regenerativa, reduint el desgast. Això es tradueix en menor necessitat de reemplaçaments freqüents.

L'estudi també aborda una preocupació comuna entre els consumidors: el cost percebut de mantenir un vehicle híbrid. La creença popular és que els híbrids són més costosos de mantenir. Però les troballes demostren que, en realitat, poden significar un estalvi significatiu en manteniment preventiu i correctiu al llarg de la vida útil.


El tipus de vehicle que hauries de triar

En optar per un cotxe híbrid, els conductors gaudeixen d'estalvis considerables que desmenteixen el mite dels alts costos de manteniment associats amb aquesta tecnologia.

En definitiva, l'elecció d'un vehicle híbrid representa un pas endavant tant en l'evolució del transport personal com de futur. A més de brindar beneficis que van més enllà del simple estalvi de combustible.

➡️ Societat

Més notícies: