Muntatge de fotos d'una carretera plena de cotxes i al costat un senyal de trànsit que limita la velocitat a 150 quilòmetres per hora
SOCIETAT

El nou límit de velocitat que hauran de complir els conductors: la DGT ho aclareix

La DGT ha respost als dubtes dels conductors sobre el nou canvi en la velocitat de les autopistes a Europa

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha provocat una onada d'especulacions al voltant del nou límit de velocitat en autopistes i autovies que s'implementarà a diversos països europeus.

La proposta d'elevar la velocitat màxima de 120 km/h a 150 km/h ha generat opinions trobades i ha posat en relleu les diferències entre les polítiques viàries dels diversos països del continent.

Quin és el nou límit de velocitat?

Segons el que ha informat la DGT, s'establirà un nou límit de velocitat en autopistes i autovies de tot Europa. Aquest límit, que abans se situava als 120 km/h, serà augmentat a 150 km/h en certs trams específics.

Aquesta mesura cerca no només millorar la fluïdesa del trànsit en determinades zones, sinó també adaptar-se a estàndards internacionals i promoure una conducció més eficient i segura.

Què passarà a Espanya?

Davant d'aquesta modificació, la DGT ha aclarit que cada país tindrà la facultat de decidir si implementa o no aquest nou límit de velocitat. En el cas d'Espanya, de moment, no es preveu un canvi immediat a la normativa vigent.

La DGT ha estat clara en la seva posició: de moment, no es té prevista l'aplicació del nou límit de velocitat de 150 km/h autopistes i autovies.

Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una autopista a Espanya amb una altra imatge de dos cartells de límit de velocitat a 100 i 120 km/h

Encara que aquesta declaració podria considerar-se com un revés per a aquells que advoquen per una velocitat més gran a les carreteres, la DGT ha emfatitzat la importància de prioritzar la seguretat viària sobre qualsevol altra consideració.

La decisió de no adoptar el nou límit de velocitat a Espanya es fonamenta en una sèrie de raons. En primer lloc, s'argumenta que un augment de la velocitat màxima podria incrementar el risc d'accidents i posar en perill la vida dels conductors i els usuaris de les vies.

A més, s'assenyala la necessitat d'avaluar detingudament l'impacte ambiental i les emissions contaminants associades a una velocitat de circulació més gran.

Tot i això, encara que s'ha assenyalat que, de moment, no es preveu un canvi immediat en la normativa de trànsit, no descarta futures modificacions en funció d'estudis i avaluacions pertinents. S'espera que es facin consultes públiques i es demani l'opinió d'experts en seguretat viària abans de prendre una decisió definitiva.

➡️ Societat

Més notícies: