Muntatge amb l'exterior d'una botiga de Mercadona, un cercle amb la cara del tiktoker Elcoachnutricional i un altre cercle amb la bossa de carn de kebab de Mercadona
SOCIETAT

'És un desastre': Mana analitzar a un laboratori la carn de kebab de Mercadona

Mercadona està en dubte per aquest producte, després de les conclusions d'un famós expert en nutrició

Mercadona és un dels supermercats preferits dels consumidors per fer la compra. Per aquest motiu, suscita molt d'interès i curiositat entre els experts en nutrició el conjunt d'aliments que té a la venda per als clients.

Precisament un d'aquests productes de Mercadona, la carn de kebab, ha estat analitzada en profunditat per un dels professionals. El que ha fet ha estat enviar a analitzar-la a un laboratori i el resultat que ha obtingut l'ha portat a titllar-la de veritable desastre.

Mercadona veu analitzada la seva carn de kebab

Mercadona últimament ha estat en qüestionament per les crítiques que un nutricionista ha realitzat a les seves barretes de civada i xocolata negra. I ara, per si no n'hi hagués prou, també ha estat posat en perill per un altre dietista, el conegut tiktoker @elcoachnutricional. Aquest ha analitzat en profunditat la carn de kebab que té a la venda.

Ens estem referint a un producte de pollastre rostit ultracongelat preparat per cuinar aquest esmentat plat asiàtic. Aquest article està disponible a les botigues de la cadena de Juan Roig en envasos de 300 grams per 3,25 €, per la qual cosa el quilo surt a 10,83 €. La composició estableix que s'ha elaborat amb un 80% de carn de pollastre, aigua, sal i espècies, entre altres coses.

Aquest expert en alimentació ha volgut analitzar aquest aliment de manera intensa. Així, ha reconegut que fa un any ja ho va fer i va comprovar que aquest havia perdut qualitat. I això, segons ell, va comportar que Mercadona el retirés del mercat per millorar-lo, per la qual cosa ara ha volgut verificar si és cert que ho ha fet.

Ell ha confessat que ha enviat la carn de kebab del supermercat esmentat a un laboratori perquè sigui estudiada en profunditat. En concret, per "analitzar els seus valors nutricionals i revisar si aquests corresponen als declarats a l'etiquetatge".

Mercadona queda en qüestionament després dels resultats

Mercadona ara és al punt de mira perquè el que ha explicat el tiktoker deixa clar que no és cert tot el que afirma sobre aquest article. I això que, quant a valor energètic, la cadena és força realista, ja que “declara 191 quilocalories i el resultat del laboratori ha estat de 204. És a dir, 13 calories més, però no és una diferència significativa”.

“A més a més, en carbohidrats s'exposa que té 2,7 grams i el resultat indica que és inferior a 0,5 grams. Per tant, aquí en surt beneficiada”.

El qüestionament a l'empresa de Roig ha arribat quan aquell ha afirmat que a l'etiquetatge s'exposa que té “22,4 grams de proteïnes, però el laboratori estableix 20,5 grams. És a dir, 1,9 grams menys, per la qual cosa resulta decebedor i lamentable, encara que és legal”.

Això sí, el pitjor ha estat quan el nutricionista s'ha referit al fet que es declara que la carn de kebab té 10 grams de greixos, però la realitat és una altra. L'anàlisi dictamina que “realment té uns 14,5 grams, és a dir, un 45% més. Per tant, no compleix la normativa”.

Davant d'aquestes conclusions, el coachnutricional ha afirmat que “això és un desastre. Tot i que, sent sincer, pensava que seria molt pitjor i no em vull imaginar si hagués fet l'anàlisi abans de la reformulació. Estic convençut que hagués donat un 25% o un 30% de greix”.

Tot i això, ha afirmat que “no crec que hi hagi intencionalitat d'enganyar el consumidor per part de l'empresa. És simplement una incompetència del treballador que està darrere del producte. És una vergonya que hagi de venir un nutricionista de pacotilla a gastar-se els diners de la butxaca per fer una tasca que és competència de Mercadona”.

Preus i ofertes actualitzats el dia 06/12/2023. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Noticies no es fa responsable dels possibles canvis.