Dani García proposa un plat molt conegut per celebrar el Dia de les Canàries
Aquesta recepta canària fa temps que va passar la frontera de les illes convertint-se en un plat amb molta fama
Avui és el Dia de les Canàries, així que res millor que una recepta pròpia per celebrar-ho. Si parlem de les Canàries, un dels àpats que primer ens venen a la ment són les papas arrugadas. Aquestes han esdevingut un dels plats més reconeguts de la seva gastronomia.
És per això que el xef Dani García no ha volgut deixar passar l'ocasió de compartir la seva recepta pròpia. Si escau, proposa fer aquestes papas arrugadas amb mojo vermell i verd. Una opció molt saborosa que podrem fer fàcilment a casa nostra i sorprendre els convidats que vinguin.
Ingredients per a les papas arrugadas de Dani García
Perquè puguis fer aquestes papas arrugadas amb mojo vermell i verd, aquí et deixem els ingredients:
Ingredients per a les papas
Ingredients | Quantitat |
Patates mini | 24 unitats |
Sal gruixuda | |
Aigua |
Ingredients per al mojo vermell
Ingredients | Quantitat |
Guindilles | 2 unitats |
Pebrots vermells secs | 4 unitats |
Comí | 1 cullerada |
Pa dur | 30 grams |
Alls escaldats | 2 unitats |
Vinagre de Xerès |
Ingredients per al mojo verd
Ingredients | Quantitat |
Julivert fresc | |
Coriandre fresc | |
Oli d'oliva | 100 ml |
Alls | 3 unitats |
Anacards | 40 g |
Comí | Mitja cullerada |
Guindilles | 2 unitats |
Vi blanc | 20 ml |
Prepara les papas arrugadas amb mojo, a l'estil de Dani García
1. Fem les patates
En primer lloc, les haurem de rentar i posar-les en un cassó gran. Un cop col·locades, les haurem de cobrir amb el mateix volum d'aigua freda que de sal. Han d'estar totalment cobertes per l'aigua abans de començar a coure-les.
Encenem el foc i anem coent les patates lentament, trigarem uns 20 minuts. Sabrem que les patates estan a punt quan l'aigua s'hagi evaporat i la sal s'enganxi a la pell. Les reservem fins al moment d'afegir les salses.
2. Preparem el mojo verd
El primer dels mojos en veritat no té cap mena de dificultat a l'hora de preparar-lo. Simplement hauràs de posar tots els ingredients en un got de batedora i triturar-los. Veuràs com es crea aquesta saborosa salsa que acompanyarà les nostres papas.
3. Així es fa el mojo vermell
Per començar, haurem de posar en un morter els alls pelats i picats, el comí, el pa, els pebrots, els bitxos i la sal. Quan ja els tinguem tots, comencem a picar-los. Ho tindrem a punt quan veiem que s'ha creat una pasta homogènia.
Després hi afegirem el pebre vermell i tot seguit l'oli i el vinagre. Aquests dos últims s'aniran tirant lentament mentre remenem perquè es perdi l'homogeneïtat de la pasta. Finalment, rectifiquem amb aigua en cas que sigui necessari.
4. Servim les nostres papes arrugades amb mojo
Ja tenim tots els ingredients a punt per poder gaudir de les nostres papas arrugadas a l'estil de Dani García. L'emplatat és molt senzill. Només haurem de posar en un recipient les papas arrugadas i després, en dos bols, els mojos.
Més notícies: