Confirmat, el curiós plat que arrasa a casa de Marc Ribas el dia de Nadal
Nadal s'aproxima ràpidament, i amb ell arriba l'ocasió de planificar un menú que enlluerni els teus éssers estimats
Nadal és a tocar, i amb ell, el moment de pensar en el menú que sorprendrà familiars i amics. Si encara no tens clar què preparar, Marc Ribas, conegut per la seva creativitat a la cuina, té una recepta perfecta per a aquestes festes: cuixes de pollastre amb pinya.
Un menjar ple de sabor, que combina l'exòtic de la fruita tropical amb el toc de les espècies de la carn de pollastre. D'aquesta manera, és ideal per fer un gir deliciós a les tradicionals celebracions nadalenques.
El curiós menú de Marc Ribas que arrasarà per Nadal
La recepta comença amb l'escalfat del brou de pollastre. Per això, Ribas recomana escalfar 600 ml d'aquest brou a foc baix, fet que aportarà una base rica i saborosa a la recepta. Mentre el brou s'escalfa, el xef prepara les escalunyes, que ha de pelar i tallar a la juliana.
Després, talla la pinya en cubs petits i la torra en una cassola, aconseguint que es caramel·litzi lleugerament i desenvolupi tota la seva dolçor natural. Tot seguit, Marc Ribas proposa la creació d'una barreja que marcarà la diferència.
Amb l'ajuda d'un morter, el xef pica caiena seca, clau, comí, pebre negre i una mica de sal. Aconseguint una barreja fragant i saborosa que realça els sabors de la carn de pollastre. Les cuixes de pollastre se salen i s'amaneixen amb les espècies.
Un cop amanides les cuixes, Marc Ribas les marca a la cassola amb un rajolí d'oli, daurant-les per segellar-les bé. En aquest moment, s'hi afegeixen les escalunyes i es deixa que tot es cuini a foc mitjà.
És important tapar la cassola, perquè els ingredients s'impregnin bé dels sabors i es cuinin de manera uniforme. El següent pas és afegir el brou de pollastre, perfumar-lo amb una branqueta de farigola i cuinar tot junt durant 20 minuts a foc baix.
Marc Ribas i la seva salsa més exòtica per aquest Nadal
Mentre el pollastre es cuina, Ribas prepara la barreja de pinya, rom i llet de coco, que portarà a la cassola en els darrers 15 minuts de cocció. Creant una salsa exòtica que recobreix les cuixes de pollastre, combinant el toc àcid de la pinya amb la dolçor de la llet de coco.
Per acompanyar aquesta deliciosa recepta, el xef recomana servir-la amb arròs basmati, que courem per separat. El menú s'acaba amb una mica de coriandre fresc picat, que dona un toc de frescor i color al conjunt.
Aquesta recepta de Marc Ribas és perfecta per sorprendre els teus per Nadal. I és que es tracta d'un plat ple de contrastos i sabors exòtics, que farà les delícies de tots a la teva taula festiva.
Més notícies: