Home amb ulleres parlant per telèfon i una dona amb auriculars en un cercle amb el logotip d'Indeed i signes d'interrogació.
SOCIETAT

Tota la veritat sobre les ‘trucades d'Indeed’: per què no paren de molestar-te

Recentment, moltes persones estan sent víctimes d'unes suposades trucades de la plataforma Indeed

Amb l'arribada de la campanya de Nadal, moltes empreses busquen reforçar les seves plantilles. Les plataformes de cerca de treball, com ara Indeed, són una opció popular per trobar feines temporals. Tot i això, amb l'alta demanda de personal, els estafadors s'aprofiten per enganyar els usuaris més desprevinguts.

Recentment, s'ha detectat una nova estafa on els delinqüents es fan passar per reclutadors d'Indeed. L'estafa comença amb una trucada en què ofereixen una feina senzilla amb la promesa de guanyar entre 300 i 800 euros al dia. La condició és que contactis amb ells per WhatsApp per obtenir més detalls, però no tot és el que sembla.

Una persona sosté un telèfon amb el logotip de WhatsApp a la pantalla i el logotip d'Indeed apareix a la part superior esquerra.

Tota la veritat sobre la famosa anomenada “d'Indeed”

En la trucada, els estafadors t'indiquen que has d'afegir un número a WhatsApp. Aquest contacte ofereix un treball que consisteix a fer ‘m'agrada’ a vídeos de TikTok i enviar captures de pantalla. Al principi, l'oferta pot semblar inofensiva, però no ho és.

És important saber que Indeed mai contacta als seus usuaris per telèfon. Tampoc fa servir plataformes com WhatsApp o Telegram per gestionar les seves ofertes de feina. Si algú et sol·licita comunicar-te per aquestes vies, estàs davant d'un clar senyal de frau.

Si decideixes seguir el joc i afegir el número, els estafadors et demanaran dur a terme tasques simples. Primer, hauràs de fer ‘m'agrada’ a vídeos de TikTok i enviar la captura com a prova. Prometen enviar-te una petita quantitat de diners, com 5 euros, per cada tasca.

Persona usant un telèfon mòbil amb un logotip d'Indeed i una encaixada de mans en un cercle superposat.

Aquests diners inicials són només el ganxo perquè continuïs participant. Després, et demanaran fer pagaments addicionals per obtenir més guanys. En alguns casos, t'exigiran que facis transferències de diners abans de permetre't retirar allò que suposadament has guanyat.

Al final, l'objectiu dels estafadors és que paguis més diners per “accedir” als teus guanys. Si intentes retirar allò que has guanyat, et demanaran més pagaments amb diferents excuses i, per això, són tan insistents. En altres casos, podries acabar sent utilitzat com a “mula bancària” per blanquejar diners.

Davant de qualsevol sospita, la recomanació és tallar la comunicació immediatament. Si ja has facilitat les teves dades personals o diners, contacta amb el teu banc com més aviat millor. És important actuar ràpidament per minimitzar qualsevol risc.

Una persona sosté un telèfon amb l'aplicació de WhatsApp oberta mentre un símbol de prohibició sobre l'intercanvi de diners en efectiu apareix a la part superior esquerra.

Indeed es pronuncia al respecte

Indeed ha alertat que aquestes pràctiques són fraudulentes i recorda que mai contacta els seus usuaris per telèfon. Si et demanen que continuïs la conversa fora de la plataforma oficial, desconfia. No segueixis el joc dels estafadors, i si ja has estat víctima, denuncia el que ha passat.

La Policia Nacional també ha alertat sobre aquests fraus, que usen plataformes com InfoJobs o TikTok per enganyar els usuaris. Si alguna cosa sembla massa bona per ser certa, és perquè probablement no ho és. Mantingues la guàrdia alta i protegeix la teva informació personal.

Cal destacar que, a grans trets, les ofertes de treball que provenen de trucades telefòniques o que et demanen fer servir WhatsApp solen ser estafes. Si en algun moment contacten amb tu, no dubtis a denunciar-ho a les autoritats pertinents.

➡️ Societat

Més notícies: