Muntatge d'una botiga de roba, cartell de la botiga GAP desenfocat i una noia sorpresa amb les mans a la cara

SOCIETAT

La coneguda marca de roba que ha anunciat el tancament de totes les botigues a Espanya

Totes les botigues Gap d'Espanya abaixaran la seva persiana per sempre, i els productes de la marca només es podran obtenir en comerços multimarca

Tanquen totes les botigues de la marca Gap a Espanya. La decisió d'abaixar per sempre la persiana de les botigues marca la fi de gairebé una dècada de presència al país. I, una vegada més, evidencia la creixent influència del comerç electrònic en el sector del retail.

Les sucursals de Gap, que inclouen Gap Outlet i la seva plataforma en línia, també han cessat operacions. D'aquesta manera deixen un buit al mercat espanyol de la moda. L'adeu de les botigues de Gap també afecta el centre logístic a Barcelona.

Les botigues de Gap a Espanya ja són història

Gap va expressar la seva gratitud amb els clients per la seva lleialtat al llarg dels anys a través d'un missatge a la mateixa web i a les xarxes socials. Tot i això, Gap assegura que els consumidors espanyols encara podran accedir als seus productes a través de distribuïdors multimarca i plataformes de comerç electrònic. Un exemple seran les botigues d'El Corte Inglés.

La marxa de Gap d'Espanya no només representa un canvi en l'estratègia empresarial de la companyia, també reflecteix la transformació del sector minorista a l'era de l'e-commerce.

L'auge de les compres a botigues en línia ha obligat a les empreses que tenen locals físics a replantejar els seus models de negoci. Paral·lelament, no han tingut cap altre remei que adaptar-se a les noves demandes del mercat.

Tot i que Gap no ha proporcionat una explicació detallada sobre els motius que hi ha darrere del tancament de les botigues, sí que hi ha certes especulacions. Algunes són la competència al mercat espanyol i la necessitat de reduir les despeses operatives de les botigues.

Per als clients amb devolucions pendents, Gap ha establert un termini límit per a l'enviament de productes abans del 20 de març del 2024. Se'ls insta a utilitzar el servei gratuït de devolucions proporcionat pel seu soci logístic, encara que les despeses d'enviament inicials no seran reemborsades.

Recentment, la botiga de moda Venca també va anunciar el seu comiat. El comerç, que opera principalment a través d'internet i té fins a 155 treballadors, cessarà la seva activitat el pròxim 30 d'abril.