Botiga de Movistar amb una imatge amb monedes i una fletxa cap amunt

SOCIETAT

La decisió que ha pres Movistar a les seves botigues físiques a Espanya

Els 2.300 empleats de Telyco, filial de Movistar, aconsegueixen una pujada salarial del 9,5% per als pròxims tres anys

Notícia d'abast per als empleats de la filial de botigues de Movistar, Telyco, després que els seus 2.300 treballadors firmessin el 14è conveni col·lectiu a tres anys. Un "acord històric" per als sindicats, en aconseguir uns millors sous per a aquests empleats. I és que els apujaran el salari un 9,5% en 3 anys, un 3% més del que oferia la filial de Movistar.

Així doncs, l'augment salarial serà d'un 3,5% el 2024, d'un 3% el 2025 i un altre 3% el 2026. D'altra banda, la UGT ha indicat que "a taules, sense incloure lliscaments" (empleats que salten de grup professional), així quedaran les pujades. Seran d'un 0,6% per a aquest any, un 0,15% el 2025 i un 0,22% el 2026.

Pujada salarial dels empleats de Telyco (Movistar)

ANYPUJADA SALARIALPUJADA A TAULES (sense lliscaments)
20243,5%0,6%
20253%0,15%
20263%0,22%

Els sindicats haurien volgut una pujada del 10% aquests tres pròxims anys per als treballadors de la filial de botigues de Movistar. Tot i això, estan satisfets amb l'acord assolit.

A més, els treballadors es beneficiaran de xecs gurmet i pujades per antiguitat de nivell. I igualment, 15 euros més en plus de transport i l'actualització dels permisos retribuïts, segons el que fixa l'Estatut de Treballadors.

Milers de treballadors de Movistar aconsegueixen una pujada salarial del 9,5% fins al 2026

Per exemple, una de les grans apostes de la UGT en les negociacions amb Movistar han estat els 'xecs gurmet', ja que és "una partida econòmica molt elevada, mai abans vista a Telyco. Ens alinea amb la resta d'empreses del grup. Aquesta mesura afectarà un 90% de la plantilla en més o menys mesura", afirmava la UGT.

Aquest xec el podran gaudir aquells treballadors de la filial de Movistar que fan jornades partides i intensives de sis hores i mitja en endavant. Alhora, UGT està contenta amb aquest acord, perquè aquest blinda la plantilla de Telyco en cas de tancament de botigues.

Merca2.es va parlar amb alguns empleats de Telyco, de Movistar, i els van manifestar que els treballadors de més edat veien en perill la seva feina, però ara respiren tranquils. Aquest acord també permet al personal de Telyco no haver de deixar la província on treballava si es produeix algun tancament. La veritat és que aquestes persones serien reubicades a un altre centre laboral de l'empresa.

"En el cas que no existís lloc físic a la botiga, passaran a fer una altra activitat relacionada amb suport telefònic. Amb venda empreses inside o amb qualsevol altra activitat d'acord amb el nostre exercici professional", apunta UGT.

➡️ Societat

Més notícies: