Fotomuntatge amb una imatge de fons de l'exterior d'un supermercat Mercadona i al capdavant Juan Roig amb els braços plegats i somrient, i un munt de bitllets de 20 i 50 euros

SOCIETAT

Juan Roig aposta pel seu negoci lluny de Mercadona: 3 milions d'euros

Juan Roig, el propietari de Mercadona, ha invertit a Internxt, una startup valenciana que és coneguda com el ‘Google Drive espanyol’

Juan Roig és el president i màxim accionista de Mercadona, per això no és estrany que sigui la cinquena persona més rica d'Espanya. La seva fortuna és de 3.900 milions d'euros, però no es deu només a Mercadona. L'empresari ha invertit part del seu capital en altres empreses com FlipFlow, LegitHealth i Internxt, entre moltes altres.

Si alguna cosa caracteritza al president de Mercadona és la seva gran visió empresarial. “Com més empresaris tinguem a Espanya, millor ens anirà”, va arribar a assegurar. Així que no sorprèn a ningú que Juan Roig faci inversions en diverses empreses i startups.

Juan Roig torna a invertir a Internxt

Internxt és una startup valenciana valorada en 40 milions d'euros i és un proveïdor d'emmagatzematge al núvol que molts comparen amb Google Drive. La companyia va augmentar en un 40% els seus ingressos durant el primer trimestre del 2022 i va atreure grans inversors.

Entre els inversors d'Internxt hi ha Wayra, el ‘hub’ d'innovació oberta de Telefónica i Angels Capital, la societat d'inversió del president de Mercadona. Tot i que compta amb molts altres com Crowdcube i el Banco Santander, entre d'altres.

Tot i això, Juan Roig és el que va detectar el potencial de la startup des d'un inici. Lanzadera, una acceleradora que pertany a l'entramat Marina d'Empreses, va ser la que va impulsar el projecte. I qui hi ha darrere de Marina d'Empreses? Efectivament, Juan Roig, el president de Mercadona.

El president de Mercadona, Juan Roig, posa a l'acte on ha informat sobre la situació actual i futura dels 5 components de Mercadona
Juan Roig, un dels impulsors d'Internxt | Europa Press

Recentment, s'ha portat a terme una operació de finançament que té un valor de tres milions d'euros. En aquesta operació hi ha participat Angels Capital, la societat de Juan Roig —que ja era inversor a la startup—.

Tot i que no és l'única. En aquesta operació per impulsar la plataforma també hi han participat Telefónica, Balaji Srinivasan, Banco Santander, Notion Capital, Crowdcube, Extension Fund i Kevlar Fund.

Juan Roig ho té clar: “afavorim l'empresari al màxim perquè és el que estira el carro”, va declarar. “Som el cavall que estira el carro, li pesi a qui li pesi”, va expressar.

Què és Internxt

Fran Villalba és l'emprenedor valencià que es troba darrere d'Internxt, l'empresa que ha cridat l'atenció i el capital de Juan Roig.

La gran innovació d'aquesta startup és que assegura que els fitxers romanguin privats per a l'usuari final. Encara que no és l'únic servei, també ofereixen la possibilitat d'enviar fitxers en línia, simplement amb el teu correu electrònic i el d'un destinatari. Una cosa semblant a un ‘WeTransfer espanyol’.

El seu projecte està en expansió, ja que el producte ja ha estat llançat a Europa, Estats Units, Amèrica Llatina i Àsia.