Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro
SOCIETAT

Comissió de fins a 60 € a l'octubre: els 3 bancs d'Espanya que ja comencen a cobrar-la

Si no compleixes una sèrie de requisits amb el teu compte i ets d'un d'aquests bancs, et cobraran

Tres dels bancs més importants d'Espanya han decidit començar a cobrar comissions als clients pel manteniment dels seus comptes. Aquest octubre, aquestes tres entitats cobraran fins a 60 euros en comissions simplement pel manteniment del compte.

Aquesta informació va ser donada a conèixer pel comparador de productes bancaris HelpMyCash.com. A Espanya, no hi ha cap llei que estableixi un límit màxim per a les comissions bancàries que les entitats poden cobrar.

Per tant, els bancs tenen la llibertat de decidir quant cobraran pels seus serveis, cosa que sovint genera preocupació entre els clients. A més, el Banc d'Espanya no té autoritat per limitar l'import d'aquestes comissions ni per autoritzar-les. Això deixa els usuaris en una posició vulnerable davant de les decisions de les entitats financeres.

Quins són els bancs que et poden cobrar comissió a l'octubre?

Els tres bancs que et poden cobrar pel manteniment dels teus comptes són:

CaixaBank

CaixaBank et pot cobrar, a partir del 31 d'octubre, una comissió trimestral de fins a 60 euros. Ho farà als clients que no compleixin les condicions del pla 'Día a Día'. Això implica que aquells que no satisfacin els requisits establerts pel banc per mantenir comptes sense comissions es veuran afectats per aquest nou càrrec.

Pal o columna exterior amb el logo de CaixaBank davant del mateix banc
Si no compleixes les condicions del pla Dia a Dia, hauràs de pagar una comissió de fins a 60 euros | Europa Press

Cal tenir en compte que es cobra a l'octubre perquè és trimestral, cosa que vol dir que, si no es compleixen les condicions, de nou et podran tornar a cobrar els 60 euros a principi de l'any que ve, i així cada tres mesos.

La bona notícia és que els titulars del Compte Online de CaixaBank no estaran subjectes a aquesta comissió. Aquest compte destaca per no tenir comissions ni condicions, la qual cosa el converteix en una opció atractiva per a aquells que busquen evitar despeses addicionals al vostre compte bancari.

Banc Santander

Banco Santander, una altra entitat bancària amb gran pes a Espanya, continuarà cobrant comissions a l'octubre. Els clients que no compleixin les condicions establertes pel banc hauran de pagar fins a 20 euros al mes. Tot i això, igual que en el cas de CaixaBank, els titulars del Compte Online de Santander no es veuran afectats per aquesta mesura.

Els clients que tinguin un compte corrent o d'estalvi tradicional amb el Banco Santander poden enfrontar càrrecs de fins a 240 euros a l'any si no compleixen les condicions requerides. Per evitar aquestes comissions, els usuaris tenen l'opció de domiciliar la nòmina o la pensió.

Dona gran amb mòbil i logo de Banco Santander
Et pots enfrontar a càrrecs de fins a 240 euros si no compleixes les condicions que marca el Banco Santander | Canva Pro

Això els permetrà estalviar una quantitat considerable de diners anualment. Aquells que triïn domiciliar almenys tres rebuts al trimestre o utilitzar la targeta de dèbit sis vegades al trimestre també podran evitar aquestes comissions.

😨⬇ CARREFOUR NO ES CANSA I ENFONSA EL PREU DE L'OLI ➡️

ING

Per a aquells que tenen un compte 'Cuenta Nómina' a ING i no reben un salari, una pensió o una prestació per desocupació en un mes, s'aplicarà una comissió de 3 euros. Aquesta mesura busca incentivar la relació entre els clients i el banc, recompensant aquells que trien mantenir una connexió activa amb ING.

Tot i això, ING també ha dissenyat alternatives per evitar aquestes comissions i fer que la banca sigui més accessible per als seus usuaris. Una d'aquestes opcions és el compte 'Cuenta NoCuenta', un compte que no inclou comissions ni condicions. Aquesta alternativa proporciona una manera ràpida i senzilla de mantenir un compte bancari sense haver de preocupar-se pels càrrecs mensuals.

Un caixer taronja del banc ING a l'exterior amb el dibuix d'un lleó en blanc
ING cobrarà de comissió 3 € al mes | Europa Press

Coneix els bancs que ofereixen comptes sense comissions

Us deixem una llista d'alguns dels bancs a Espanya que ofereixen comptes sense comissions:

- Compte Online Santander

- Compte Corrent Open d'Openbank

- Compte Online sense Comissions BBVA

- Compte Clara d'Abanca

- Compte Online de Sabadell

- Compte Revolut

- Compte N26

- Compte Intel·ligent d'EVO