Muntatge persona amb les mans a la panxa i un cercle amb dues mans fent un massatge abdominal
SOCIETAT

Soc nutricionista i et diré remeis per combatre el restrenyiment

El restrenyiment és un problema digestiu molt més comú del que pensem, però hi ha remeis casolans per combatre'l

El restrenyiment crònic és un problema digestiu important per a moltes persones. Concretament, segons la Fundació Espanyola de l'Aparell Digestiu, entre el 12-20% de la població ho pateix.

Segons aquesta mateixa fundació, es pot diagnosticar clínicament el restrenyiment si el nombre de deposicions setmanals són menys de 3, amb excrements durs i més secs. És més freqüent en dones, i una vida sedentària amb una dieta baixa en fibra i en líquids també són factors desencadenants.

Principals símptomes del restrenyiment

Hi ha altres malalties que poden presentar les persones amb restrenyiment, a més de menys de 3 deposicions setmanals. Algunes són les següents:

  • Realitzar un esforç excessiu a l'hora d'evacuar
  • Evacuació incompleta
  • Inflor
  • Dolor
  • Femtes dures

Si fem 3 deposicions setmanals o fins i tot 3 deposicions diàries, ho considerarem normal, però si tenim algun d'aquests altres símptomes, hem d'acudir al metge.

És important prestar atenció a les nostres defecacions, ja que el restrenyiment persistent pot donar lloc a altres conseqüències: hemorroides, fissura anal, dany perineal…

Com combatre el restrenyiment?

Hi haurà qui necessiti recórrer a medicació, però també tenim remeis casolans per ajudar a millorar-lo:

1. Bona hidratació

Mantenir-se ben hidratat és fonamental, i no només és beneficiós per combatre el restrenyiment. D'aquesta manera, és important beure aigua durant el dia, durant i entre els àpats.

2. Menjar fruita i verdura

Les fruites i verdures són aliments alts en fibra que ens ajudaran a anar millor al bany. Per aquest motiu, és important que estiguin presents a la teva dieta. Evidentment, de les fruites i verdures que es puguin consumir amb pell. D'aquesta manera, també hi afegirem més fibra.

3. Menjar cereals integrals

Els cereals integrals també contenen més fibra que els cereals blancs. En aquest sentit, són més aconsellables per millorar el trànsit intestinal.

4. Menjar amb calma

Sembla una ximpleria, però és important per a la digestió menjar a poc a poc i sense pressa, mastegant bé els aliments.

5. Tenir activitat diària

Una vida sedentària no ajudarà a tenir un bon trànsit digestiu. Podem començar caminant com a mínim 30 minuts diaris.

6. Programar les hores de bany

Hi haurà a qui resulti útil anar sempre al bany a la mateixa hora, en un moment tranquil i sense presses. Si formes part d'aquest grup, és possible que et serveixi programar les hores a les quals acudiràs al bany.

7. No t'has d'aguantar

Finalment, però no menys important, has de tenir sempre present que cal anar al bany quan se'n senti necessitat, sense aguantar-se.

➡️ Societat

Més notícies: