Muntatge d'una noia menjant amb els ulls tancats i una rodona amb civada

SOCIETAT

Soc nutricionista i t'explico quina és la manera més fàcil de menjar civada

Hi ha gent que consumeix civada diàriament, sobretot per esmorzar, i entre ells hi ha els fans de la civada nocturna

La civada és un aliment boníssim. I jo, com a nutricionista, no em cansaré mai de recomanar-ho a tot aquell que li pugui interessar, ja que conté múltiples beneficis per a l'organisme.

És un cereal molt complet que, a més d'aportar-nos gran quantitat de carbohidrats, no està gens malament pel que fa a proteïnes. No té gaires greixos, però sí que en podem destacar el seu alt contingut d'Omega 6.

També ens aporta fibra soluble (betaglucans), vitamines del grup B i gran quantitat de minerals. A més, gràcies a aquesta fibra soluble i als betaglucans, consumir civada pot ajudar a reduir el nostre colesterol i ens aporta gran sacietat.

Com veus, és molt recomanable afegir la civada a la teva dieta. Però, en aquesta ocasió, anirem més enllà i et donaré una alternativa diferent: la civada nocturna o overnight oats (en anglès).

Així pots preparar la civada nocturna per incloure-la a la teva dieta

La civada nocturna rep aquest nom, ja que la seva major preparació té lloc el dia anterior a consumir-la, i es deixa tota la nit a la nevera. És una variant tradicional a la clàssica civada que es fa cuita i barrejada amb líquid i altres ingredients.

Però de la mateixa manera, pots afegir els ingredients que més t'agradin i quina millor combinació et sembli que fan. De totes maneres, aquí va la meva proposta per preparar la civada nocturna.

Ingredients per preparar la civada nocturna

  • ½ tassa flocs de civada
  • ½ tassa de llet o beguda vegetal
  • ½ tassa de iogurt natural o grec
  • 1 culleradeta de llavors de chía
  • Fruita (pel meu gust, plàtans i maduixes) fresca o natural
  • Fruits secs
  • 1 pessic de canyella

Passos a seguir per elaborar civada nocturna

  1. En un pot o got de vidre, posa la llet o beguda vegetal, el iogurt, els flocs de civada i les llavors de chía. Remena-ho tot bé fins que quedi una barreja homogènia.
  2. Tapa bé el pot de vidre i posa'l a la nevera durant tota la nit.
  3. Al matí, treu-lo de la nevera i comprova'n la consistència. Si ho veus massa espès, sempre ets a temps d'afegir més llet o beguda vegetal.
  4. Afegeix en aquest punt la fruita, els fruits secs i el pessic de canyella.
  5. Gaudeix d'aquest esmorzar bo i nutritiu!
➡️ Societat

Més notícies: