La recepta de Carme Ruscalleda, de 'Cuines' de TV3, ideal per celebrar Sant Jordi
La cuinera catalana ha explicat l'elaboració d'una recepta ideal per menjar en un dels dies més assenyalats
Carme Ruscalleda és una de les cuineres catalanes més conegudes. La seva imaginació no té límits i ara ens dona una idea de què cuinar per sorprendre els convidats a Sant Jordi. Ni més ni menys que unes guatlles amb pètals de rosa, tota una proposta bonica a la vista i segur que també al paladar.
Carme Ruscalleda ha presentat el plat al programaTot es Mou i, encara que no l'ha cuinat en directe, no se n'ha perdut detall. La cuinera ha explicat el pas a pas dʻaquesta elaboració que es pot convertir en un plat fix per a una de les festivitats més populars de Catalunya. Per fer aquesta recepta, l'elaboració és més senzilla del que sembla, només heu de seguir els passos.
Carme Ruscalleda explica el pas a pas de l'elaboració
1. Comencem amb les guatlles
Salpebreu i sofregiu les guatlles que vulgueu cuinar en oli d'oliva verge extra. Quan estiguin daurades per fora, es retiren del foc i es guarden.
2. Fem les verdures i els gerds
Sofregir en aquest mateix oli alls i ceba tendra, pastanaga i dues dotzenes de gerds. Un cop està tot fet, s'afegeixen les guatlles de nou al foc.
3. Es cuina tot junt
S'hi afegeix una copa de vi de blanc i una altra de suc de taronja. Es té tot mitja hora a foc mitjà amb tapadora i, passat aquest temps, mitja hora més però sense tapar.
4. Acabem la salsa i emplatem
Un cop s'hagi passat aquesta hora, es retiren les guatlles. I es tallen uns pètals de rosa natural al sofregit que, seguidament, es triturarà. Un cop triturat, es cola la salsa i s'ajunta de nou amb la carn.
Més idees per a una recepta deliciosa
No hi ha dubte que a Carme Ruscalleda idees no n'hi falten i que aquesta recepta és tant exquisida com senzilla. A més, ha explicat que, en cas de no tenir roses fresques de jardí, un recurs fàcil és fer-ho amb oli essencial. Amb aquest toc ja tindrem l'olor i el sabor que es busca.
Carme Ruscalleda ha assegurat que aquesta au es pot menjar també en conserva a sobre de qualsevol amanida o entrepà. Així com elaborar amb ella un arròs amb olives negres desossades. Sigui quina sigui la recepta que escolliu, si és de Carme Ruscalleda, ja teniu l'èxit assegurat.
Més notícies: