Muntatge amb una nevera oberta i plena de menjar de fons, i diverses fruites amuntegades en primer pla
SOCIETAT

Cinc fruites de temporada bones per a la salut que haurien d'estar a la teva nevera

Coneix les fruites de temporada tardorenca més saludables i afegeix-les a la teva llista de la compra per gaudir de tots els seus beneficis

Amb l'entrada de la tardor comencen a baixar les temperatures i els dies es fan més curts, humits i freds. Per poder fer front als canvis d'estació i aconseguir que el nostre sistema immune no se'n ressenti, la natura ens ofereix una gran varietat de fruites amb diferents propietats nutricionals.

És molt important escollir aliments de temporada, ja que tots tenen el seu cicle. És per això que a cada estació de l'any la terra ens ofereix diferents productes amb el seu punt òptim quant a sabor, característiques organolèptiques i propietats nutricionals.

Les 5 fruites de temporada de tardor més beneficioses

Si comprem aliments que no són de temporada i per tant no estan al punt òptim això implica un deteriorament en aquestes peculiaritats. Doncs la seva conservació seria artificial en hivernacles, cambres frigorífiques o mitjançant tècniques químiques.

En consulta faig molt èmfasi en això, ja que considero que és fonamental i important per poder beneficiar-nos de tots els nutrients que el nostre cos necessita a totes les estacions de l'any i així reforçar el nostre sistema immune davant tots els canvis que patim.

Ara sí, sense més embuts, aquí van les cinc de les fruites que com a nutricionista sempre recomano als meus pacients en aquesta estació de l'any.

1. Els caquis

Per què els caquis? Us preguntareu. Considero que és una fruita súper completa i ha d'estar inclosa a la nostra alimentació. Són fruites que tenen un contingut elevat d'antioxidants que ens ajuden a reduir i endarrerir l'envelliment de les nostres cèl·lules i n'afavoreixen el creixement, cosa que prevé així l'aparició del càncer.

També té un efecte diürètic que actua contra la retenció de líquids, cosa que és fonamental per no sentir-nos inflats. Regula el trànsit intestinal pel seu contingut en fibra i gràcies al contingut en beta carotens és ideal per als problemes gàstrics.

Una altra de les coses que fa que aquesta fruita sigui molt interessant és el seu alt contingut en vitamina C. Aquesta vitamina ens ajuda a reforçar el sistema immune i ajuda també a l'absorció del ferro.

Sense oblidar el seu alt contingut en provitamina A, que també ajuda a mantenir fort el nostre sistema immune i contribueix al bon manteniment de la nostra salut òssia.

2. La magrana

Una altra de les fruites que no poden faltar a la teva nevera en aquesta estació és la magrana. Nutricionalment la magrana és una fruita amb molt bones característiques nutricionals i amb baixa aportació calòrica, a més de ser molt refrescant i molt deliciosa.

És antiinflamatòria i posseeix també un alt contingut en antioxidants, més concretament en antocianines i polifenols. Aquests combaten els radicals lliures reduint l'envelliment prematur de les nostres cèl·lules i controlen així el creixement cel·lular, minimitzant el risc de patir càncer o Alzheimer.

També gràcies a aquest efecte antioxidant que he esmentat anteriorment actua com un bon protector davant de malalties cardiovasculars i gastrointestinals, millorant la digestió i enfortint el nostre sistema immune i les nostres defenses.

Gràcies a les vitamines que conté, especialment a la vitamina C i vitamina A, fa que la magrana sigui perfecta per a la cura de la nostra pell prevenint l'aparició d'arrugues i taques. I gràcies al contingut en potassi evita la retenció de líquids i prevé l'anèmia pel contingut en ferro.

3. El kiwi

Una altra de les fruites que recomano i no només pel seu contingut en fibra és el kiwi. És un dels aliments a què només recorrem quan tenim problemes de restrenyiment pel seu alt contingut en fibra.

Però també és molt beneficiós per a la nostra salut per molts altres components, és ric en antioxidants i el seu alt contingut en vitamina C, vitamina E i magnesi que fa que sigui un aliment molt útil en èpoques d'estrès i ansietat.

Ajuda i afavoreix les digestions, especialment la digestió dels greixos, pel seu contingut en actidina i ajuda a evitar la gastritis i la formació de gasos pel seu efecte carminatiu.

També actua com a protector cardiovascular millorant la circulació sanguínia. I una altra dada súper curiosa i de què poc es parla és del seu contingut en luteïna, la qual ens ajuda a mantenir la salut dels nostres ulls.

4. La mandarina

La mandarina és una fruita molt còmoda quan has de portar un snack saludable a sobre. Conté flavonoides i pectina que ens ajuden a regular els nivells de colesterol.

També ajuda a combatre l'anèmia. És l'aliada perfecta per reforçar el nostre sistema immune als canvis d'estació. Alhora, té un alt contingut en aigua, àcid cítric i potassi que produeixen un efecte diürètic que afavoreixen l'eliminació d'àcid úric, alcalinitzant l'orina i evitant l'aparició d'infeccions a les vies urinàries.

5. El raïm

I per últim, però no menys important, el raïm. Igual que la mandarina és una fruita ideal per portar com a snack saludable. La seva composició pot variar lleugerament, siguin verdes o negres, però són una gran font de vitamines i minerals.

Especialment vitamina C, àcid fòlic i vitamina B6, potassi, ferro, calci, fòsfor, magnesi… també tenen propietats antioxidants i regulen el trànsit intestinal, redueixen el risc de malalties cardiovasculars i prevenen l'osteoporosi

I tu? Les tens ja a la teva nevera? Per què no consumir aquestes fruites increïbles i gaudir de tots els beneficis que ens aporten?