Primer pla a color de Sant Gabriel de la Verge dels Dolors

SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 27 de febrer del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts 27 de febrer de 2024 el Santoral de l'Església catòlica recorda un Sant que és considerat el patró de la joventut

L'Església catòlica recorda aquest dimarts un Sant que es va caracteritzar per la seva pietat, infatigable vida de pregària i penitència, i pel seu amor a Crist i l'Eucaristia.

Qui és Sant Gabriel de la Mare de Déu dels Dolors, el Sant més important d'aquest dimarts 27 de febrer?

El Santoral de l'Església catòlica recorda aquest dia a Sant Gabriel de la Mare de Déu dels Dolors. Onzè dels tretze fills d'una família de classe mitjana alta, va quedar orfe amb només 4 anys. Va ser criat pels seus germans i el seu pare, que era comerciant i ambaixador dels Estats Pontificis.

Francisco es va traslladar amb la seva família a Spoleto, Itàlia. Allí va iniciar els seus estudis en un Internat dels Germans de les Escoles Cristianes i al liceu jesuïta d'aquesta ciutat. Va rebre la crida de Déu diverses vegades, però ell no responia a aquesta veu interior.

Mentre assistia a una processó mariana va tenir una visió on la imatge de la Mare de Déu li va parlar. "El món ja no és per a tu, t'espera la vida religiosa", li va dir la Mare de Déu. Aleshores va decidir entrar a la vida religiosa malgrat les objeccions de la seva família.

Va ingressar com a religiós passionista i va prendre el nom de Germà Gabriel de la Mare de Déu dels Dolors. Va morir al Monestir Pasionista d'Isola del Gran Sasso de tuberculosi, el 1862.

Gabriel és un nom masculí d'origen hebreu que vol dir 'home de Déu' o 'la força de Déu'. Aquest dia, a Espanya, 72.244 homes podrien celebrar el seu sant gràcies a Sant Gabriel.

Sant Gregori de Narek

Sant Gregori de Narek va ser un monjo armeni que va viure al segle X. Il·lustre per la seva doctrina, els seus escrits i la seva saviesa mística, és un dels grans poetes de la literatura universal. La seva obra es troba dispersa al Llibre d'oracions; més de 20.000 versos que va compondre en poc més de tres anys.

Sant Gregori de Narek de perfil a color
Sant Gregori de Narek | Aleteia

Beat José Tous Soler

El beat Josep Tous Soler va ser un religiós catòlic espanyol que va viure al segle XIX. Membre de l'Ordre dels Frares Menors Caputxins, una branca de l'Ordre Franciscana. En esdevenir frare va rebre el nom religiós de Josep d'Igualada i va predicar a Espanya i França.

Imatge a color del Beat José Tous Soler
Beat José Tous Soler | Hermanas Capucinas de la Madre del Divino Pastor

Altres sants: el Santoral complet del dimarts 27 de febrer

A més de Sant Gabriel de la Verge dels Dolors, el Santoral ens recorda la celebració d'aquests altres Sants i beats:

  • Sant Besa
  • Sant Basili, monjo
  • Sant Hipòlit de Jura
  • Sant Euno d'Alexandria
  • Sant Julià d'Alexandria
  • Santa Honorina
  • Sant Procopi Decapolita
  • Sant Lluc de Messina