Muntatge amb quatre sortidors en una benzinera i dos cercles amb els logos de Cepsa i Repsol
SOCIETAT

Cepsa planta cara a Repsol i anuncia una novetat a les seves benzineres

Cepsa comença a subministrar dièsel 100% renovable a alguns dels seus clients

Cepsa sembla disposada a plantar cara a Repsol. Per això té previst incorporar una important novetat a les seves benzineres pensant en alguns dels seus clients.

A partir d'ara oferiran el subministrament de dièsel 100% renovable (HVO). Aquest tipus de carburant només estarà disponibles per a professionals, encara que per facilitar el proveïment no només el serviran a les seves estacions de servei. També ho faran a les instal·lacions d'algunes companyies.

Des de Cepsa apunten que aquesta mesura s'enquadra dins dels plans de la companyia d'afavorir-ne la descarbonització. De moment, aquest combustible ja es pot adquirir en una benzinera de Madrid situada a l'A-3, a l'altura de Vallecas. L'objectiu és que abans que s'acabi el 2024 pugui estar disponible també en tres punts estratègics més.

Ja de cara a l'any que ve, i en un intent per posar les coses difícils a Repsol, es marquen una meta més ambiciosa. Volen que el subministrament d'aquest dièsel renovable arribi a les 20 estacions de la xarxa. Per treure-li un partit més gran, les fixaran en els "principals corredors i nodes logístics del país".

El director de vendes directes de Cepsa, José Emiliano Pardo, incideix en l'aposta per la “mobilitat sostenible”. Per això "estem subministrant HVO de forma directa a empreses de transport i servei, entre d'altres". Amb això pretenen acompanyar “els nostres clients en el seu procés de descarbonització”.

Una energia molt més neta

Expliquen que el dièsel renovable aconsegueix rebaixar fins a un 90% les emissions de CO2 respecte als carburants convencionals. Afegeixen, a més, que la seva composició química és "anàloga als combustibles fòssils tradicionals".

Això aconsegueix que no siguin necessàries modificacions en aquest combustible ni tampoc variacions en les infraestructures d'emmagatzematge i distribució.

Aquest biocombustible s'obté a partir de residus orgànics, com ara deixalles agrícoles o olis de cuina. La planta on es genera es localitza al Parc Energètic La Rábida, a Huelva. Hi ha moltes esperances posades en aquest nou tipus de dièsel.

Fins al punt que Cepsa i Bio-Oils tenen previst aixecar la planta de biocombustibles més gran del sud d'Europa. Per això invertiran 1.000 milions d'euros a les noves instal·lacions que se situarà a Palos de la Frontera, a Huelva.

Tindrà una capacitat de producció de 500.000 tones de dièsel renovable i de combustible sostenible per a l'aviació. Les diferents proves desenvolupades al transport marítim, ferroviari i aeri els permet ser optimistes de cara al futur.

A Cepsa es marquen com a objectiu ser un dels grans referents pel que fa a transició energètica. Per això, es plantegen ser els grans líders en la fabricació de combustibles renovables a Espanya i Portugal el 2030. Les xifres que manegen eleven la producció anual fins als 2,5 milions de tones.

➡️ Societat

Més notícies: