Exterior del restaurant Cal Bonete, a Barcelona
SOCIETAT

El mític bar de Catalunya que s'acomiada després de 50 anys donant menjar

Carmen Monfort posa el punt final a l'establiment

Barcelona perd un altre dels locals més mítics. El restaurant Cal Bonete, ubicat a l'antiga Colònia Castells, abaixarà les persianes per sempre aquesta setmana.

Tal com ha avançat El Nacional, per desgràcia per als seus clients habituals, l'establiment tancarà les portes ben aviat. Concretament, ho farà aquest divendres, 17 de novembre.

Adeu a Cal Bonete

Així és, Barcelona s'haurà d'acomiadar aquesta setmana del que fins ara era un dels restaurants més típics de la ciutat, Cal Bonette. El restaurant, que formava part de l'antiga Colònia Castells, fa 50 anys que és al peu del canó. Aquest divendres, però, la seva història arriba al final i, per això, s'acomiadaran dels seus clients amb un vermut popular.

La realitat és que l'establiment és un dels referents per als obrers del barri de les Corts. El tancament marcarà un abans i un després, sobretot a la zona Camp de la Creu i a la Colònia Castells.

Després de 50 anys darrere de la barra, Carmen Monfort posa el punt final. "El negoci és solvent, em dona el que és just per viure, però tinc 68 anys i ja no arribo a tot", explica en declaracions per a Tot Barcelona.

Exterior del restaurant Cal Bonete, situat a Barcelona

Entrar a l'interior del bar Cal Bonete és com tornar als anys setanta, tot és pràcticament igual des que van obrir. Les taules de fusta, les rajoles i els llums continuen sent les mateixes de sempre, les que van fer que el local es convertís en llar dels més fidels.

Així, tal com ha anunciat Carmen Monfort, actual propietària, el número 28 del carrer de Morales tancarà per sempre. Ja no hi haurà més truites de patates, ni menús a 12 euros, tot això passarà a la història.

50 anys d'història

Carmen Monfort porta darrere la barra des que va fer 18 anys. Se'n va anar a treballar per ajudar la seva família, la qual va decidir transformar el pàrquing de l'edifici on vivien per muntar el bar.

Bonete és el nom del restaurant que els ha acompanyat durant tant de temps. Tal com indica Monfort a Tot Barcelona, ara tot és molt diferent. El barri ha canviat molt i ja no queda cap rastre de la Colònia Castells.

Interior del restaurant Cal Bonete, situat a Barcelona

A partir d'aquest divendres, 17 de novembre, tampoc no quedarà rastre de Cal Bonete. "Això són 98 metres quadrats. Qui ho vulgui convertir en una casa podrà i, si prefereixen aprofitar-ho com a restaurant, ja tindran la feina feta", indica Carmen.

Així mateix, tots els que vulguin visitar-lo per darrera vegada ho podran fer durant aquesta setmana. La Carme els estarà esperant amb una copa de cava a tots aquells que l'han acompanyada en aquest viatge.

➡️ Societat

Més notícies: