Celebra el Dia Mundial del Gofre amb la recepta més sorprenent i senzilla de fer
Encara que estem acostumats al gofre dolç, hi ha altres versions que són igualment interessants i que pots fer a casa
El gofre també té una data assenyalada al calendari. És el 25 de març quan se celebra el Dia Mundial del Gofre, aquest dolç que tants adeptes té. Avui, però, et portem una recepta de gofre que de dolç en té poc.
Es tracta d'un gofre de patata farcit de formatge, és a dir, és salat. Però no deixa d'estar igualment bo i, a més, ho pots fer de manera molt senzilla sense necessitar grans coneixements. Per això, aquí et deixem els ingredients que necessites.
Ingredients per elaborar un deliciós gofre
Ingredients | Quantitat |
Patata | 200 g |
Ceba | 50 g |
Ous | 2 unitats |
Oli d'oliva | |
Aigua | |
Sal | |
Formatge ratllat al gust |
Així es prepara aquest gofre pas a pas
1. Tallem la patata i la ceba
Agafem la patata i la ceba i els piquem a trossos petits i ho anem reservant per ficar-ho al microones. Abans de posar-ho a escalfar, hi afegim oli d'oliva, sal i aigua. Ara sí, ho fiquem al microones i ho tenim escalfant entre 7 i 8 minuts a màxima potència.
2. Afegim ous a la massa
Quan hagi passat el temps d'escalfat al microones, traiem el que tenim fet de massa fins ara. En un bol a part, batem dos ous i els incorporem. Ara és el moment també de comprovar que estigui bé de sal i, en cas que ho vegem necessari, corregir-ho.
3. Comencem a fer el gofre
Quan tinguem la massa llesta, toca agafar la gofrera per començar a cuinar la nostra recepta. En primer lloc, l'haurem d'engreixar perquè no se'ns enganxi la massa. Després, hi posem una primera capa de massa que sigui més o menys la meitat del que tenim.
4. Incorporem el formatge
Després d'aquesta primera capa que posem a l'aparell, afegim el formatge que més ens agradi. A sobre, tocarà posar la resta de la massa que hem fet. Com a darrer pas, només ens queda tancar i esperar que estigui llest.
5. Treure de la gofrera i degustar
Sabrem que el nostre gofre està llest quan hagi adquirit un color groc. Aleshores, serà el moment de treure'l amb compte que no es trenqui. Ara ja estaria a punt per menjar i, si volem, sempre hi podrem afegir alguna salsa.
Més notícies: