Muntatge amb un supermercat de fons i una dona amb cara de sorpresa

El supermercat que obrirà 47 noves botigues i creix a passos de gegant

Carrefour superarà les 1.500 botigues amb aquesta compra a El Corte Inglés

El grup francès Carrefour ha fet una notificació oficial a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) de la compra de 47 supermercats SuperCor d'El Corte Inglés. Així les coses, amb aquesta operació, Carrefour superaria ja les 1.500 botigues al país.

Una inversió de 60 milions d'euros que s'ha donat després d'arribar a un acord les dues companyies fa tot just un mes i mig. Va ser el 20 de setembre quan El Corte Inglés accedia a aquesta venda de 47 dels seus supermercats al grup francès de distribució.

Carrefour dona un cop d'efecte i compra 47 SuperCor de El Corte Inglés

Carrefour espera ara que després d'emprendre aquesta notificació, el CNMC els atorgui l'ok més aviat que tard a aquesta compra. S'espera que es tanqui "abans de finals del primer semestre del 2024", apunten des de la companyia.

Així, confirmen la seva aposta “per l'expansió al format de supermercat”. Així mateix, les noves botigues "es beneficiaran notablement del fort valor de marca, la política comercial, els productes sota la marca Carrefour i les condicions de compra de Carrefour".

Després de sortir a la llum aquest acord, El Corte Inglés exposava que la venda dels 47 supermercats englobava "actius no estratègics".

Nova inversió de Carrefour després d'adquirir 36 supermercats Eroski i 127 Supersol

A més, asseguraven que no generaria un canvi de propietat als locals on es trobaven fins ara aquests supermercats. I han acordat amb Carrefour que haurà de fixar certes obligacions perquè les feines no s'extingeixin.

Els locals afectats són a Catalunya, Andalusia, el País Valencià i Madrid. Amb aquesta compra, Carrefour fa un pas més en els darrers anys en aquest tipus d'operacions. I tot després que el 2016 es fes amb 36 supermercats Eroski i 127 de Supersol l'any 2020.

La idea principal de Carrefour és convertir aquests supermercats en locals de Carrefour Express, Supeco i Carrefour Market. Per part seva, El Corte Inglés té la intenció d'obrir nous supermercats a peu de carrer, fora dels locals comercials. Ens referim a uns locals d'una mida al voltant dels 2.000-2.500 metres quadrats.