Imatge de fons d´un cartell de Mercadona amb una altra imatge d´una dona amb gest enfadat i una altra imatge de diverses ampolles d´oli Hacendado
SOCIETAT

Canvia de nou el preu de l'oli d'oliva de Mercadona

Mercadona ha optat per tornar a apujar els preus del seu oli

Del problema amb el preu de l'oli d'oliva tothom en parla ara mateix. Tot i que eren diversos els supermercats que no havien cedit a la pressió d'una nova pujada de preus, ara aquesta situació ha tornat a canviar, per a disgust dels consumidors.

Els costos de la matèria primera no deixen d'augmentar, a causa de factors com el clima i la inflació, i això ha fet que ja siguin molts els que s'estiguin plantejant alternatives. Sobretot, després de veure que a Mercadona el preu ha tornat a canviar. I no cap a millor.

Mercadona ven ara més car el seu oli d'oliva

El portal Olimerca ha donat dades aclaridores per als consumidors de Mercadona. Segons les xifres, les ampolles d'oli d'oliva intens del supermercat són les que han patit una pujada més gran.

En aquest cas, el seu cost augmenta un 11% aquests dies. En comparació dels preus de principis d'octubre, quan el litre era de 6,80 euros, ara passa a costar 7,55 euros.

Muntatge amb una imatge de fons d´una botiga Mercadona i tres ampolla d´oli d´un litre de la marca Hacendado

D'altra banda, la resta d'olis de marca Hacendado també pateixen les pujades. El verge extra s'incrementa un 8,8%. D'aquesta manera passa dels 8,50 euros per litre que costava fins ara als 9,25 euros.

Així mateix, l'oli d'oliva suau de Mercadona s'ha encarit un 6,6%. Abans el litre costava 6,80 euros i ara en costa 7,25 euros.

Taula amb les variacions del cost de l'oli d'oliva a Mercadona el darrer mes

VARIETAT D'OLI D'OLIVAPREU INICI OCTUBREPREU ACTUALPUJADA
Intens6,80€/l7,55€/l11%
Verge extra8,50€/l9,25€/l8,8%
Suau6,80€/l7,25€/l6,6%

Els clients de Mercadona, indignats

Les xarxes socials també s'han fet ressò d'aquestes darreres pujades de Mercadona. L'usuari de TikTok @precioahorro, de referència per a molts a la xarxa social, ha compartit un vídeo mostrant l'increment dels preus de l'oli d'oliva entre el 9 i el 17 d'octubre.

Hi explica com, en només uns dies, el preu del litre de l'oli d'oliva, concretament el verge extra de marca Hacendado, ara es paga més car. I no només en la versió d'ampolla d'un litre, també en la versió de garrafa de 3 litres. Aquesta ha passat d'un cost de 25 a 27,60 euros.

Continuarà l'augment del preu de l'oli d'oliva?

En aquest context, cal preguntar-se si aquesta actualització de Mercadona també la faran els altres supermercats i hipermercats del país. De moment, la resposta no sembla estar clara, encara que no hi ha cap raó per ser optimistes.

De fet, el problema pot augmentar si es té en compte que la campanya, acabada d'iniciar, no és tan bona com hauria de ser. Les previsions per al proper any, apunten que les existències seran fins i tot inferiors a les del 2023.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: