Muntatge d'una noia traient bitllets d'un caixer automàtic al costat d'una imatge de bitllets
SOCIETAT

El banc que 'et paga' per no fer res: gran oportunitat si tens alguns estalvis

Aprofita l'oportunitat si tens estalvis en aquest banc poc conegut

Coop Pank, una entitat financera originària d'Estònia, està arrasant gràcies als seus percentatges de bogeria als dipòsits que ofereix. Tot i ser relativament desconegut per a la majoria, aquest banc està guanyant terreny i s'està posicionant en un sector altament competitiu.

La seva estratègia se centra a liderar la rendibilitat dels dipòsits a 12 mesos. I amb els percentatges que estan oferint, sembla que està en camí d'aconseguir-ho.

Coop Pank, un banc desconegut que no para de trencar barreres

Les taxes d'interès estan en mínims històrics a la majoria de les institucions financeres. Per això, Coop Pank ha decidit destacar-se en oferir un atractiu 4,05 % als seus dipòsits a 12 mesos. Això ho converteix en una de les poques entitats a Espanya que remuneressin per sobre del 4 %.

Per entendre l'impacte d'aquests percentatges, considerem un exemple pràctic. Si decideixes invertir el mínim exigit per Coop Pank, que són 5000 euros, en acabar els 12 mesos hauràs guanyat 202 euros en interessos.

Interior del banc Coop Pank
Coop Bank ofereix un 4,05 % als seus dipòsits a 12 mesos | Coop Pank

Si decidiu aprofitar aquesta oportunitat i dipositeu la quantitat màxima permesa de 100 000 euros, la vostra rendibilitat pujarà a 4050 euros al cap d'un any. El límit màxim fixat per Coop Pank és protegit pel fons de garantia d'Estònia. Cobreix fins a 100 000 euros per client i entitat.

Com que és un banc estonià, no s'apliquen retencions fiscals als interessos que generis amb aquests dipòsits. A més, Coop Pank no penalitza la cancel·lació anticipada, cosa que brinda una flexibilitat addicional als inversors.

Pel que fa als interessos, s'abonen íntegrament al venciment del dipòsit. Això significa que no només estareu assegurant un retorn atractiu, sinó que també tindreu l'oportunitat d'aprofitar al màxim els vostres estalvis durant tot el termini del dipòsit.

El competidor que vol arrasar amb tot

Si bé Coop Pank ha cridat l'atenció amb els seus impressionants dipòsits al 4,05 %, hi ha un altre competidor al mercat que ha portat la rendibilitat a un nivell encara més alt. Banca Sistema, una entitat financera italiana, actualment lidera la classificació de rendibilitat amb els seus dipòsits a 12 mesos, oferint un impressionant 4,4 %.

Això representa un quàdruple de que es requereix per als dipòsits de Coop Pank i el doble de la mitjana de les altres entitats. Ara, es troba al voltant dels 10 000 euros d'inversió mínima.

La inversió mínima de 20 000 euros a Banca Sistema pot semblar un llindar més elevat en comparació amb alguns dels seus competidors. No obstant això, la taxa d'interès és molt atractiva. Aquells que estan disposats a fer aquesta inversió poden esperar obtenir rendiments notables als seus dipòsits a curt termini.

Muntatge de 3 targetes de Coop Pank i unes mans subjectant diversos bitllets d'euro
Com que és un banc estonià, no s'apliquen retencions fiscals | Getty Images, Coop Pank

Això demostra com la competència al mercat financer pot portar les institucions a oferir condicions cada vegada més atractives. Tot amb l'objectiu d'atreure nous inversors.

Banca Finantia i la seva inversió mínima de 50 000 euros

Banca Finantia es troba a l'altre extrem de l'espectre amb una inversió mínima requerida significativament més alta. Aquesta institució financera exigeix ni més ni menys que 50 000 euros per als seus dipòsits a 12 mesos, a canvi d'una rendibilitat del 3,5 %.

Aquesta inversió mínima pot no ser accessible per a tots els inversors, ja que requereix un compromís financer substancial. Per a aquells amb la capacitat d'invertir aquesta suma de diners, la rendibilitat que ofereix Banca Finantia continua sent competitiva. Sobretot, en comparació de les taxes d'interès més tradicionals ofertes per altres entitats financeres.