Muntatge amb una botiga de Vodafone i una persona sorpresa, a més dels logos d'Orange i Movistar
SOCIETAT

L'avantatge que tenen els clients de Vodafone: ni Orange ni Movistar la igualen

Els clients de la companyia de telefonia compten amb un

A Espanya podem parlar d'una autèntica guerra de preus i ofertes entre els operadors de telefonia. Empreses com Movistar, Orange o Vodafone intenten treure cada vegada millors promocions per atraure nous clients i, com sempre, hi ha guanyadors i perdedors. Aquesta vegada, ha tocat a Vodafone coronar-se com a guanyador, en superar els altres dos operadors en velocitat de baixada.

Vodafone, la companyia amb la velocitat de baixada més ràpida

Segons l'informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), Vodafone ofereix una velocitat mitjana de baixada de 53 Mbps i una velocitat mitjana de pujada de 24 Mbps. Aquestes xifres col·loquen Vodafone en una posició sòlida al mercat, brindant als seus usuaris connexions ràpides i fiables.

L'operadora vermella destaca especialment al terreny del 4G, on ha aconseguit oferir un rendiment impressionant. A més de les velocitats mitjanes, és important tenir en compte els pics de velocitat, que representen la velocitat màxima assolida en moments excepcionals.

En aquest sentit, Vodafone s'emporta el mèrit amb un impressionant percentil 95 de 125 Mbps, cosa que demostra la seva capacitat per proporcionar connexions ultraràpides en moments crítics. Pel que fa a la velocitat de baixada, Movistar pren la davantera amb un percentil 95 de 56 Mbps.

Velocitat d'InternetPujadaBaixada
Movistar27,4 Mbps47,5 Mbps
Orange27,8 Mbps48,5 Mbps
Vodafone24 Mbps53 Mbps
Yoigo31,9 Mbps51 Mbps
Digi Mobil24,15 Mbps47,9 Mbps

Movistar i Orange: en plena batalla de velocitats

Si ens fixem en els altres competidors, Movistar presumeix d'una velocitat mitjana de baixada de 47,5 Mbps i una velocitat mitjana de pujada de 27,4 Mbps. La segona operadora per nombre de clients a Espanya, Orange, compta amb velocitats de baixada de 48,5 Mbps i de pujada de 27,8 Mbps.

Movistar i Orange es troben novament en una competència ferotge per oferir l'internet més ràpid i eficient als seus usuaris. Les dues empreses han publicat els seus informes de qualitat del servei, complint amb la regulació governamental que cerca garantir la transparència i la qualitat del servei d'internet al país.

Segons les dades proporcionades per Movistar, la companyia ha aconseguit una velocitat mitjana de baixada de 47,5 Mbps. Pel que fa a la velocitat mitjana de pujada, Movistar informa que arriba als 27,4 Mbps, una xifra que reflecteix el seu compromís de proporcionar una experiència dInternet completa per als seus usuaris.

Per part seva, Orange no es queda enrere en aquesta competència i ha revelat que ofereix velocitats encara més impressionants. Segons el seu informe de qualitat del servei, Orange ha aconseguit una velocitat mitjana de baixada de 48,5 Mbps, superant lleugerament Movistar en aquest aspecte. A més, la velocitat mitjana de pujada que ofereix Orange és de 27,8 Mbps, pràcticament igualant l'oferta de Movistar en aquest sentit.

Yoigo sorprèn tothom

Però la batalla de velocitats no s'acaba aquí. Yoigo, una marca del Grup MásMóvil, també està a la competència i ofereix als seus usuaris velocitats respectables. Amb el seu servei de 4G LTE, Yoigo proporciona una velocitat mitjana de baixada de 51,6 Mbps i una velocitat mitjana de pujada de 31,9 Mbps. En qüestió de velocitat de baixada, ha quedat en el segon lloc, seguida de Vodafone.

Per últim, però no menys important, parlem de Digi. És una operadora que utilitza la xarxa de Movistar per oferir els seus serveis mòbils, però ho fa de manera independent com a Operador Mòbil Virtual (OMV). Les dades proporcionades per Digi indiquen que ofereixen 47,9 Mbps de velocitat de descàrrega i 24,15 Mbps de velocitat de pujada.