Muntatge d´una botiga Ametller Origen des de l´exterior, una noia amb un dit a la galta i unes taronges
SOCIETAT

Ametller Origen (de nou) al punt de mira per la procedència de les seves taronges

El supermercat està al punt de mira per distribuir aliments portats de molt lluny, quan hi ha productors locals que els cultiven

Ametller Origen no guanya per a disgustos. Els clients d'aquest supermercat català no paren de mirar amb lupa cadascuna de les etiquetes. És el que passa quan t'omples la boca de dir que els teus productes són de proximitat i, després, no ho són.

És el cas d'un client d'Ametller Origen que ha denunciat al seu perfil de X que les taronges que tenen venen de Turquia. Fa uns mesos, la polèmica va saltar perquè un agricultor de Tarragona va lamentar que les portessin d'Alacant . Ara, sembla que les de Turquia són millor, a un preu més assequible o que, com a mínim, distribueix sense problemes Ametller Origen.

Ametller Origen i la importació d'un aliment molt local

El perfil @Serrallongat ha escrit que: "Ja no són àcides, només aspres,". A això afegeix que: "T'has de fer a la idea que la majoria de gent que passa per aquí consumeix taronges d'Ametller". Es mofa sobre aquest requisit assegurant que això de proximitat "serà per posar la caixa a l'abast, perquè venen de Turquia".

Amb aquesta denúncia, a Ametller Origen se li acumula la feina i haurà de donar resposta, novament, a les queixes dels seus clients. Recentment, ha passat el mateix amb síndries del Senegal i mongetes tendres del Marroc. És clar que aquests dos aliments no estan de temporada i importar-los és l'única manera de consumir-los en ple mes de març.

El silenci del supermercat

Ara bé, Ametller Origen haurà de pensar bé què dir als seus clients en relació amb les seves taronges. Sí que són un producte de temporada i, encara que ja quedi poc per dir-los adeu, portar-les de Turquia ha estat un gest massa atrevit.

De fet, l'època de les taronges, en general, inclou els mesos d'hivern i de primavera. En climes mediterranis, com a Espanya, sol ser des de finals de tardor fins a la primavera.

Tot i això, la disponibilitat exacta pot variar segons la varietat de taronja cultivada i les condicions climàtiques locals. No seria la primera vegada que Ametller Origen respon a les queixes i dona explicacions de les seves decisions. De moment, a la publicació de les xarxes socials no s'ha pronunciat.

➡️ Societat

Més notícies: