Dues noies al?interior d?un cotxe, i al cercle, un guàrdia civil posant una multa
SOCIETAT

L'avís de la DGT: ho fas cada dia i podries perdre punts del teu carnet

Molt de compte si no estàs acostumat a posar l'intermitent mentre condueixes

L'ús adequat dels intermitents és essencial per a la seguretat viària a Espanya, segons estableix el Reglament general de circulació. Més enllà de ser un requisit legal, la seva utilització correcta juga un paper crucial en la prevenció d'accidents. Ajuda també a la promoció d'una conducció més segura, tal com ho destaca la Direcció General de Trànsit (DGT).

Els intermitents no només informen sobre les maniobres del conductor, sinó que també permeten altres usuaris de la via anticipar-se i actuar en conseqüència. El seu ús no atorga prioritat a la circulació, sinó que simplement assenyala la intenció de realitzar una acció. Pot ser un canvi de direcció, de carril, sortida d'una rotonda, accés a autopistes o autovies, o la detenció o estacionament del vehicle.

L'incompliment dels intermitents pot comportar multes que arriben als 200 euros, segons estableix la DGT. Tot i això, més enllà d'evitar sancions, comprendre la importància d'aquests dispositius pot prevenir accidents i salvar vides. Les forces de l'ordre també tenen un paper crucial per emfatitzar per millorar la seguretat viària.

Una persona maneja un volant i al cercle una intermitent

Diversos estudis donen suport a la rellevància dels intermitents en la prevenció d'accidents. Organitzacions com el Consell Europeu de Seguretat en el Transport (ETSC) i l'Institut de Recerca del Transport de la Universitat de Michigan han demostrat que fer-los servir de manera adequada pot reduir significativament el risc de col·lisions a la carretera.

Tot i l'evidència sobre la seva importància, més del 30% dels conductors espanyols no utilitzen els intermitents correctament, segons revela un estudi de la Fundació MAPFRE. Això subratlla la necessitat de campanyes educatives i sancions més estrictes per promoure el compliment d'aquesta norma bàsica de seguretat viària.

Utilitzar els intermitents és fonamental per a la seguretat a les carreteres espanyoles. La seva correcta utilització no és només un deure legal, sinó que també contribueix significativament a prevenir accidents i protegir la vida de tots els usuaris de la via. Per això, cal promoure una consciència més gran sobre la seva importància.

Em treuen punts si no hi poso l'intermitent?

A Espanya, no posar l'intermitent en fer una maniobra és considerat com una infracció lleu o greu, depenent de la situació específica. La pèrdua de punts del carnet de conduir per no fer servir l'intermitent varia segons la gravetat de la infracció.

Pot ser de 2 a 4 punts, segons l'avaluació de les autoritats corresponents. És important recordar que les normatives poden canviar, per la qual cosa sempre és recomanable consultar la legislació vigent o contactar amb la Direcció General de Trànsit (DGT).

➡️ Societat

Més notícies: