Soc nutricionista i et dono el meu veredicte sobre els AvenaCrunchy Cacao de Mercadona
Des de fa uns mesos Mercadona ha revolucionat el mercat amb el seu nou llançament, i ara l'analitzarem
Si sou fans dels cereals, però seguiu una alimentació saludable, estic segura que coneixeu els cereals Avena Crunchy de Mercadona, els quals es comercialitzen des de ja fa anys. Aquests són una molt bona opció per a la gent que li agrada menjar cereals amb llet o iogurt però sense sortir de la dieta saludable.
Aquests tenen un valor nutricional molt bo, per la qual cosa acostumo a aconsellar-los als meus pacients, sempre respectant els gustos individuals i la dieta total diària.
Els clàssics Avena Crunchy s'han venut tantíssim aquests anys que, com era d'esperar, Mercadona no ha trigat a treure la seva nova versió, aquesta vegada amb cacau. Analitzem si aquests són igualment saludables o el supermercat ha fet un pas enrere xocolatejant aquests cereals.
Aquests són els valors nutricionals dels Avena Crunchy
Com us deia, els clàssics Avena Crunchy que segurament coneixeu, són molt bons nutricionalment. Entre els seus ingredients hi trobem: 85% de farina de civada integral, sucre, sal i antioxidant.
Sí, heu llegit la paraula prohibida, la paraula “sucre”, però no us espanteu. Conté 4,6 grams de sucre per cada 100 grams de producte, per la qual cosa no significa ni el 5%. Per això, podem continuar consumint-los sense cap problema.
Els nous Avena Crunchy Cacao, són millors o pitjors?
Ja no trobem 85% de farina de civada integral, en aquest cas ho han abaixat a 76%. No és una baixada significativa, de manera que hem de fixar-nos en la resta d'ingredients. Porta cacau en pols, però en una quantitat petita, concretament 5,7%... fins i tot els Chocapic porten més cacau.
Com a tercer ingredient tenim el sucre, després cacau magre en pols, sal, aroma natural i antioxidant. Quin és el problema? Que la versió xocolatejada dels clàssics cereals compta amb 9 grams de sucre per cada 100 grams de producte, és a dir, el 9%.
Aquest és el meu veredicte com a nutricionista
Doncs és clar que els Avena Crunchy Cacao porten molt menys sucre que la resta de cereals amb cacau del supermercat, per la qual cosa de forma ocasional, si ens ve de gust uns cereals amb xocolata, podem consumir-los.
El problema és que aquests tenen el doble de sucre que els clàssics, i la veritat que de sabor tampoc és que variïn tant. Si continueu trobant els clàssics secs, aquests són igual. De fet, ni xocolategen la llet com altres cereals ensucrats amb xocolata.
Així doncs, la meva opinió és clara: si t'agraden els Civada Crunchy endavant, pots seguir prenent-los. Però si t'agraden més amb xocolata, compra tu mateix cacau pur en pols i afegeix la quantitat que vulguis, seguirà sent més saludable i més ric que els Civada Crunchy Cacau.
Més notícies: