Imatge de fons d'una persona comprant en un supermercat, al costat d'una altra del supermercat Costco per dins, a la secció de fruita i una altra amb una imatge d'una façana de Costco desenfocada

SOCIETAT

L'aterratge a Espanya del famós supermercat americà només acaba de començar

Aquest supermercat està triomfant per oferir el consum en grans quantitats a preus especialment baixos

Si alguna cosa no ens falta al nostre país, són cadenes de supermercats. Incloent nacionals com Mercadona i estrangeres com, per exemple, Lidl o Carrefour.

No contents amb això, ara se suma una nova provinent dels Estats Units. L'expectació i la celebració entre el públic ha estat notable, sobretot, per la novetat que suposa.

I és que, més o menys, a Europa compartim una forma de vida diferent i, així, tipus semblants de productes. El que ens arribi de més lluny pot resultar molt més emocionant.

Costco, la cadena nord-americana que s'expandeix

Es tracta de Costco Wholesale, la nomenada cadena d'hipermercats nord-americana. Que ja planeja expandir la seva presència a Espanya amb l'obertura d'una nova botiga al municipi de Siero, a Astúries.

Aquest projecte ha rebut el suport de l'alcalde de Siero i de la Direcció General de Comerç del Principat. I a més de concretar-se, suposaria un impuls significatiu per a l'economia local en generar ocupació.

I no només això, també a nivell inversió i dinamisme comercial. Per altra banda, també oferiria als consumidors accés a una àmplia varietat de productes de qualitat a preus competitius.

Interior de magatzem amb piles de productes sobre palets en quadrat vermell incomplet sobre fons de porta de Costco
Costco Wholesale, supermercat americà a Espanya | e-noticies.cat, Costco

Costco Wholesale va ser fundada el 1976. Avui és una de les cadenes d'hipermercats més populars als Estats Units, amb més de 100 milions de socis i una facturació anual que supera els 160.000 milions de dòlars.

El model de negoci presenta una diferència única. Ja que proporciona productes d'alta qualitat a preus baixos, venuts en grans quantitats. Per accedir als seus serveis, es requereix una afiliació anual que, a més, atorga accés a descomptes i beneficis exclusius dels clients.

Costco ja és present a diverses localitats espanyoles

A l'arribada de Costco a Espanya no li ha faltat desafiaments per adaptar-se a les preferències locals. Superar obstacles reguladors ha estat el pa de cada dia a la primera fase d'aterratge.

Tot i això, la cadena ja ha aconseguit obrir supermercats en diferents regions del país, com Madrid, Sevilla i el País Basc. I es troba en ple funcionament.

El possible establiment de Costco a Siero seria un esdeveniment significatiu. Tant pel desenvolupament comercial d'Astúries com per la sorpresa dels ciutadans.

L'empresa ofereix una àmplia gamma de productes, des d'aliments i begudes fins a electrodomèstics i roba. Això, juntament amb el sistema de membres, assegura l'èxit.

Costco Wholesale ha demostrat el seu èxit al mercat espanyol. Des de l'obertura del primer supermercat el 2014 a Getafe, Madrid, la seva eficiència operativa i atenció al client, ha estat un fet.

La cadena s'ha aconseguit diferenciar, de cara al públic, també en preu, qualitat i varietat. Fent créixer el nombre de socis d'una manera sorprenent.

El seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social també hi ha contribuït. La bona recepció per part del mercat espanyol té molt a veure amb l'avenç en aquests termes.

Preus i ofertes actualitzats el dia 24/01/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Notícies no es fa responsable dels possibles canvis.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: