Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una fruiteria i al capdavant una bandera del Marroc

SOCIETAT

Els aliments que més importa Espanya des del Marroc: fixa't en l'etiqueta

El Marroc exporta molts productes que consumim diàriament a Espanya i no només són les maduixes

Fa uns dies saltaven les alarmes després de detectar a Espanya presència d'Hepatitis A en unes maduixes que provenien del Marroc. El Ministeri de Sanitat, notificat pel portal comunitari Rapid Alert System Feed and Food (RASFF), retirava la fruita afectada al moment, tot i que no havia arribat al consumidor.

Tot i això, aquesta situació destapava moltes altres fruites i verdures, i una altra classe d'aliments, que importem a Espanya des del Marroc, en un moment en què moltes persones exigeixen consumir productes de quilòmetre 0 i de proximitat.

Aquests són els aliments més importats del Marroc a Espanya

No són només les maduixes. A Espanya s'importen molts aliments, especialment fruita i verdura de molts orígens diferents. Entre el qual destaca el Marroc.

Al nostre país s'importen més de 813.422 tones d'aliments del Marroc, segons dades aportades el 2022 del Ministeri d'Agricultura. Unes importacions que es van veure augmentades entre el 2018 i el 2022 en un 37,1%.

De fet, també elaboraven una llista on s'aprecien quins són els productes procedents del Marroc més consumits a Espanya.

1. Crustacis

La importació de crustacis a Espanya des del Marroc ha pujat un 76,7%, segons les dades aportades pel Ministeri d'Agricultura de l'any 2022.

2. Canya de sucre

A segona posició del rànquing trobem la canya de sucre. La importació d'aquest aliment des del Marroc a Espanya ha crescut en dos anys en un 75%.

3. Síndries i melons

Al número 3 d'aliments importats des del Marroc que més han augmentat el 2022 es troben les síndries i els melons, com sípies, calamars, cloïsses o pops. Aquestes fruites han augmentat la seva importació un 53,1% respecte als dos anys anteriors.

Muntatge d´una noia menjant meló i una imatge d´un sencer partit per la meitat

Altres aliments importats amb freqüència del Marroc són els mol·luscs, com sípies, calamars, cloïsses o pops, que han pujat un 50,6% des dels exercicis anteriors. O també el peix fresc o refrigerat, amb un 44,5% més d'importacions el 2022 des del Marroc.

La clau és a l'etiqueta

Així i tot, per conèixer l'origen d'un aliment, només cal fixar-se en l'etiqueta del producte. En el cas de fruites i verdures, sempre se n'especificarà la procedència, sigui d'Espanya, el Marroc o d'un altre país.

Una altra manera de conèixer si ens trobem davant d'un aliment d'origen espanyol o estranger és conèixer el prefix espanyol que es col·loca a les etiquetes, seguint el 'Llistat de prefixos del GS1'. En el cas d'Espanya, aquest és el 84. En canvi, el Marroc té el 611 com a prefix.

➡️ Societat

Més notícies: