Muntatge amb una taula amb diversos plats de menjar i un cercle amb una persona usant un pes en un gimnàs

SOCIETAT

Els aliments que recomano com a nutricionista per guanyar massa muscular

Avui, guanyar massa musuclar és un objectiu que té gran part de la població, i està molt més estès que fa uns anys

Una alimentació saludable no només ens permetrà estar sans, sinó també aconseguir els nostres objectius quant a greix i massa muscular, a més d'objectius quant a rendiment esportiu.

Com ja vam parlar anteriorment, no hi ha aliments específics per a la baixada de greix corporal, per la qual cosa sento dir-vos que tampoc n'hi ha que t'ajudin a augmentar la massa muscular.

No podem atribuir propietats als aliments per a un benefici concret. No ens agafem a les (inútils) modes de verdura per baixar el greix corporal i arròs i pollastre per augmentar la massa muscular.

L'important a la massa muscular: les calories

Tots els aliments poden formar part dins un pla de baixada de greix com de pujada de múscul. El que determinarà si la pauta nutricional és per baixar greix o pujar múscul serà la quantitat i la proporció de cada aliment, però la resta d'alimentació serà igual, és a dir, saludable. És tan important la proteïna com els greixos, les vitamines o els minerals.

Quan volem (en aquest cas) augmentar massa muscular, el que serà un factor clau són les calories. El que hem de fer és consumir més calories de les que gastem, és a dir, fer un superàvit.

D'aquesta manera, i amb un entrenament planificat adequat per a aquest objectiu en concret, podrem augmentar la nostra massa muscular.

El menjar real de vegades és impossible

Com deia, el factor clau és ingerir més calories, que possiblement ho podem traduir en menjar més. Quin és el problema? Que de vegades és molt difícil menjar tanta quantitat en un sol dia.

Hi ha qui ha de consumir moltíssimes calories per aconseguir l'objectiu de guany de massa muscular. Pràcticament s'han de passar el dia menjant, i uns plats amb unes quantitats exagerades com un quilo de patates…

És això pel que és tan important individualitzar per cada persona i context, perquè hi haurà qui no li importi menjar tant i fins i tot li agradi, però n'hi haurà que no podran acabar aquestes racions.

En aquests moments hem de pensar en la presa de suplements com a batuts proteics, per poder ficar aquestes calories de forma ràpida i sense acabar fins al coll de menjar.

Per això, consulta amb un nutricionista esportiu si el teu objectiu és el de guany de massa muscular perquè, spoiler: amb arròs i pollastre no ho aconseguiràs.