Muntatge amb una dona jove amb les mans al cap i un assortiment de galetes al davant i un cercle amb diversos plats de menjar
SOCIETAT

Soc nutricionista i aquests són els 5 aliments que ajuden a cuidar la salut mental

El que mengem pot tenir un impacte significatiu al nostre estat d'ànim, la nostra energia i el nostre benestar emocional

A l'era moderna en què vivim, l'estrès i l'ansietat s'han convertit en els companys fidels per a més d'un i de dos, per la qual cosa tenir cura de la nostra salut mental és més important que mai.

Hi ha moltes maneres d'abordar la nostra salut mental, però sovint hi passem per alt la influència de la dieta. Com a nutricionista, vinc a avisar-te que triar els aliments adequats pot marcar una gran diferència en el nostre benestar emocional i cognitiu.

Els 5 aliments que ajuden a cuidar la teva salut mental

Hi ha certs aliments que tenen un impacte positiu a la nostra salut mental, ja que proporcionen nutrients clau per al bon funcionament cerebral i que regulen l'estat d'ànim. Per això, repassarem els aliments més importants per al nostre benestar emocional.

1. Alvocats

Els alvocats són alts en greixos saludables, i aquests tenen un poder innegable. Els àcids grassos Omega-3 que contenen són fonamentals per a la salut cerebral. A més, pel seu contingut alt en potassi, poden ajudar a regular l'estat d'ànim i reduir l'estrès.

2. Fruits secs

Les nous, ametlles o avellanes són altes en àcids grassos Omega-3, antioxidants i proteïnes. Perquè ens entenguem ràpidament, són un grup d'aliments que proporcionen energia natural al cervell.

Els nutrients que contenen poden millorar la funció cerebral, augmentar-ne la concentració i reduir el risc de depressió i ansietat.

3. Vegetals de fulla verda

Els vegetals de fulla verda com l'espinac, la bleda o la col arrissada són una font excel·lent de vitamines del grup B. Aquest grup vitamínic té un paper crucial en la salut mental: poden ajudar a regular l'estat d'ànim, millorar la memòria i reduir l'estrès.

4. Peix blau

Els peixos blaus com el salmó, la tonyina o les sardines són alts en àcids grassos Omega-3 que, com hem dit, són molt beneficiosos per a la salut del cervell i el sistema nerviós.

Aquests greixos saludables poden ajudar a reduir la inflamació, millorar la funció cognitiva i, en definitiva, promoure el benestar emocional.

5. Xocolata negra

Perquè a ningú no li amarga un dolç… i menys si és xocolata. Ara bé, estem parlant de la xocolata negra, de la qual té un mínim de 72% de cacau.

El cacau és un aliment bo en antioxidants i altres compostos que poden millorar l'estat d'ànim, reduir l'estrès i augmentar la producció d'endorfines, és a dir, de les anomenades hormones de la felicitat.

A més de l'alimentació, recordeu que per gaudir d'una bona salut mental, és important fer activitat física de forma regular, tenir un descans de qualitat i quantitat, i aprendre a gestionar l'estrès i les emocions.

➡️ Societat

Més notícies: