Muntatge amb un bol de iogurt amb fruits secs i maduixes en una taula i una dona menjant un iogurt amb una cullera
SOCIETAT

L'aliment amb més probiòtics que aconsello com a nutricionista: afegeix-lo a la teva dieta

El quefir és una beguda molt beneficiosa que s'està posant de moda i, com a nutricionista, no em pot agradar més

Per desgràcia, cada cop em trobo més casos en consulta de gent amb simptomatologia digestiva però sense un diagnòstic clar. En aquest punt, els aliments que poden ajudar la nostra microbiota intestinal estan més en auge que mai.

Dins d'aquests aliments que puguin ajudar la nostra microbiota, hi trobem els probiòtics i, en ells, hi trobem el quefir. Avui dia el podem trobar fàcilment a qualsevol supermercat i per un preu força raonable. Val la pena, no?

Què és el quefir?

El quefir és una beguda làctia fermentada produïda a partir de la fermentació de la llet amb cultius de quefir (uns grans), el qual conté bacteris i llevats beneficiosos. Durant aquesta fermentació, els microorganismes converteixen els sucres naturalment presents de la llet en àcid làctic.

És per aquest àcid que el quefir es considera una beguda lleugerament àcida però amb un sabor únic i refrescant. El contingut nutricional d'aquesta beguda depèn de la composició de la llet, dels grans utilitzats, del procés de fermentació i de les condicions d'emmagatzematge.

És important diferenciar el quefir amb el iogurt, ja que no és el mateix. El iogurt parteix d'una fermentació àcida i el quefir d'una fermentació àcid-alcohòlica. És semblant, però no és el mateix.

Els 6 motius pels quals recomano el quefir com a nutricionista

Com us deia, els grans amb què es fa aquesta beguda fermentada contenen una barreja complexa de bacteris i llevats. En aquesta beguda trobem minerals, sucres, carbohidrats, proteïnes, vitamines, catequines, vainillina… entre altres substàncies.

Veureu que és una beguda molt completa amb moltíssims ingredients, els quals juguen diferents papers al nostre organisme.

  1. Font de probiòtics: contenen una gran quantitat d'aquests microorganismes vius. Aquests poden beneficiar la nostra salut intestinal i enfortir el nostre sistema immune.
  2. Millora la salut digestiva: com comentava, aquests probiòtics ajuden a mantenir l'equilibri de la nostra flora intestinal, millorar la digestió i alleujar la possible simptomatologia digestiva associada a patologies.
  3. Reforça el sistema immune: pot ajudar a combatre infeccions i malalties.
  4. Conté nutrients essencials: com us deia, té una gran quantitat de nutrients essencials.
  5. Millora la digestió i la tolerància a la lactosa: aquest fet serà especialment important en intolerants.
  6. Redueix el colesterol

Com puc incorporar el quefir a la meva dieta?

Doncs per sort avui dia és molt fàcil. Podem trobar-lo a pràcticament tots els supermercats amb un preu mitjà d'1,5 a 3 euros. Com que és tan semblant a un iogurt, el seu ús és similar:

  • Com una beguda refrescant
  • Barrejar-ho en un bol amb fruita i/o cereals
  • Usar-lo en la preparació d'un batut
  • Afegir-ho a receptes com crepes, pa de pessic, pa…
➡️ Societat

Més notícies: