Muntatge amb un taulell de cuina plena de lactis com llet, iogurt i diferents formatges i en primer pla la cara de sorpresa d'un noi amb barba i pol vermell
SOCIETAT

L'aliment que us ajuda a enfortir els ossos més que la llet i el iogurt

Es tracta d'un producte que es pot trobar a qualsevol supermercat i que s'identifica per un sabor suau

La salut òssia és un dels principals baluards del nostre benestar. Per aquest motiu, cal aconseguir que estigui en les millors condicions possibles. I per aconseguir-ho cal fer exercici habitualment i seguir una dieta adequada, en què estiguin molt presents el calci i certes proteïnes.

Tots pensem que entre els aliments que ens poden interessar més en aquest sentit hi ha el iogurt i la llet. I és cert. Però no podem obviar que n'hi ha un altre que ens ajuda a enfortir més els ossos que els dos esmentats, és l'anomenat formatge cottage.

El formatge cottage, un gran aliat per tenir els ossos en perfecte estat

El formatge cottage ofereix el 8% de la quantitat d'aquell que es necessita diàriament, contribuint a reduir els riscos d'osteoporosi, com se subratlla des del web Alimentos saludables.

Fins i tot, com indica la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN), aquest formatge també és molt valuós quant a proteïnes. Sí, perquè “en té quatre vegades més que la llet”.

Així mateix, aquest producte és més interessant que els esmentats perquè les seves proteïnes, la lactoalbúmina i la lactoglobulina compten amb un altíssim valor biològic.

I la seva caseïna s'encarrega de contribuir a fer que la massa muscular estigui en òptimes condicions i fins i tot que se n'augmenti la producció. Una singularitat que fa que sigui un aliment imprescindible per als culturistes.

Per aquestes raons és per això que el formatge cottage és el millor ajudant per tenir uns ossos i unes dents en perfecte estat. Formatge que té el seu origen a Gran Bretanya, on va començar a elaborar-se al segle XIX. Això sí, quan va començar a popularitzar-se va ser al XX, perquè els Estats Units van començar a produir-lo industrialment.

De la mateixa manera, cal saber que és formatge fresc, que s'elabora amb quallada i que té un sabor realment suau. A més, és interessant conèixer que es pot menjar amb pa, en amanides, en lasanyes i fins i tot en postres.

Més avantatges del formatge cottage

El formatge cottage no només és una opció saludable perquè enforteix ossos i músculs, també ho és per altres motius. En concret, perquè és baix en greix, doncs, per cada 100 grams, només n'aporta 4 grams. Per això és una alternativa interessant per als que desitgen aprimar-se o tenir el seu pes a ratlla.

Per descomptat, no podem obviar que igualment és bo en hidrats de carboni, en fòsfor, en potassi i fins i tot en vitamina B, concretament de l'anomenada B12, que afavoreix el metabolisme.

I aquí no s'acaba tot, ja que aquest formatge també fa bones aportacions de magnesi, omega-3 i zinc, que és clau per a una correcta regulació de les hormones.