Muntatge d'un carretó de la compra i un ciberdelinqüent
SOCIETAT

Alerta als supermercats per la nova tècnica amb què aconsegueixen robar molta gent

A través d'un correu o d'un missatge de text, els estafadors es fan passar per coneguts supermercats del país

Actualment, les estafes i els enganys són molt habituals i, a més a més, els delinqüents s'esforcen molt per fer-los creïbles. Recentment, la Guàrdia Civil ha avisat d'una estafa relacionada amb els supermercats on compra la gent cada dia.

Els delinqüents estan sempre atents a qualsevol debilitat de les seves víctimes potencials. I l'àmbit dels supermercats és un bon lloc per actuar de manera il·legal i intentar robar les nostres dades més sensibles.

La Guàrdia Civil ha alertat d'una nova estafa als clients dels supermercats

En aquest cas, parlem de l'última alerta de la policia sobre un missatge de correu electrònic o un missatge de test al mòbil. Com acostuma a passar, el missatge no resulta sempre sospitós, i són molts els que se l'acaben creient.

Persona sorpresa en un supermercat

I no és culpa d'ells, ja que els estafadors treballen molt bé les seves tècniques, i imiten la imatge i el llenguatge de les grans cadenes. En aquest cas, l'estafa a què ens referim parla d'un suposat "sorteig", que la víctima hauria guanyat.

Res més lluny de la realitat, però. En realitat, el que els estafadors pretenen és que acabem punxant en un enllaç, amb l'excusa de poder rebre el nostre "premi". És en aquell moment quan les víctimes acaben donant dades personals, que els estafadors fan servir per als seus plans.

Els consells més valuosos per evitar caure en les estafes

L'únic que aconseguirà la persona que punxi en aquest enllaç és que els ciberdelinqüents instal·lin al seu dispositiu un programa o virus. Aquest és capaç de robar les dades personals que els clients havien cedit als seus supermercats. Finalment, l'objectiu dels estafadors és aconseguir les dades de les targetes i dels comptes bancaris de la víctima.

Per evitar ser víctima d'una estafa com aquesta, la Guàrdia Civil avisa que és vital examinar amb detall qui ens fa arribar el missatge. A més a més, cal fixar-se en el contingut, per si trobem res que ens resulti sospitós.

Sobretot cal posar èmfasi en la gramàtica i l'ortografia del missatge. Si es troba alguna cosa realment sospitosa, es recomana no descarregar cap mena de fitxer adjunt, ni punxar en enllaços que estiguin en aquest missatge. L'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) també advoca per seguir aquests consells.

  • Obviar missatges no desitjats o correus d'origen desconegut
  • Fer un seguiment de les transaccions bancàries amb l'objectiu de comprovar si hi ha qualsevol activitat sospitosa
➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: