Muntatge d´un primer pla d´uns dits traient bitllets d´un caixer al costat d´una imatge en un marc de l´Agència Tributària
SOCIETAT

'Li transferim un import': l'Agència Tributària alerta d'una nova estafa a Espanya

Si t'alerten d'un error amb l'IBAN del teu compte, desconfia d'aquest suposat missatge d'Hisenda, no és real

L'Agència Tributària torna a ser notícia de manera negativa perquè ha patit un nou cas de 'phising'. L'Associació de Consumidors i Usuaris en Xarxa (CONSUMUR) ho ha denunciat a la seva pàgina web. Aquesta és una ONG que treballa en defensa dels drets dels consumidors i ha posat el focus en aquesta nova estafa que afecta Hisenda.

Parlem de l'enviament d'un correu electrònic per part d´un ciberdelinqüent simulant ser una entitat legal amb l'objectiu de robar la nostra informació privada. El cert és que els ciberdelinqüents usen la imatge de l'Agència Tributària per sostreure les dades bancàries de les víctimes potencials.

Amb tot, hi ha hagut usuaris que han rebut un correu fraudulent on teòricament l'Agència Tributària informa que ha passat un error amb l'IBAN del nostre compte. I han de tenir molta cura perquè caure al parany podria resultar fatal. Així ho deixa clar CONSUMUR en aquest missatge de la xarxa social X.

El nou frau que suplanta l'Agència Tributària: transferència de gairebé 700 euros

En aquest correu s'al·lega el motiu pel qual no s'ha pogut fer aquesta transferència. Un correu electrònic l'assumpte del qual resa 'Nota important' i en què suplanten el logotip de l'Agència Tributària perquè les víctimes caiguin a les seves xarxes.

Al costat del text en qüestió, s'hi afegeix un link perquè puguem actualitzar suposadament el nostre compte bancari i així rebre la transferència d'Hisenda. Una transferència ni més ni menys que de 692,22 €. El cas és que la incidència és totalment falsa i des de CONSUMUR avisen que estem davant d'un nou frau de phishing.

Des de CONSUMUR ens donen el millor consell possible i és verificar cada cop que puguem l'autenticitat del remitent en qüestió. A més, cal comprovar si l'adreça de correu electrònic que ens heu enviat correspon o no a l'Agència Tributària. Per si no n'hi hagués prou, des de l'esmentat organisme, deixen clar que aquest tipus d'informació que se'ns presenta al correu mai no serà requerida per aquest mitjà.

El millor que poden fer aquelles persones que sospitin o hagin caigut al parany és contactar amb l'associació a través de la seva pàgina web www.consumur.org. O bé trucant al Telèfon d'Atenció al Consumidor i Usuari de CONSUMUR, 968 22 30 82.

➡️ Societat

Més notícies: