Fotomuntatge de Lidl amb una dona sorpresa

Alerta Alimentària: Retiren un popular producte de Lidl i demanen no consumir-lo

Les autoritats sanitàries han ordenat que es retiri del mercat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha emès una nova alerta per la presència de fragments metàl·lics en un producte popular de la cadena de supermercats Lidl. Es tracta del gelat 'Bon Gelati Bourbon Flavor' procedent d'Alemanya.

AESAN ha tingut coneixement a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Alemanya. Així, el gelat de vainilla de la marca Bon Gelati podria contenir fragments metàl·lics.

Així mateix, com a mesura de prevenció, recomanen aquells clients que hagin pogut comprar els productes que no el consumeixin.

Detalls del producte

Com diem, es tracta del gelat de vainilla de la marca Bon Gelati. Ha estat la mateixa empresa qui ho ha notificat, gràcies als sistemes d'autocontrol. Aquestes són les dades del producte implicat:

  • Nom del producte (en etiqueta): Bon Gelati Bourbon Vainilla Flavour.
  • Nom de marca: Bon Gelati.
  • Aspecte del producte: Terrina de plàstic.
  • Números de lot: L3 275 A01 amb data de caducitat: 21.09.2025 i L3 276 A01 amb data de caducitat 22.09.2025.
  • Pes unitat/vol: 2500 ml.
  • Temperatura: congelat.

Tota la informació s'ha enviat a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) per tal que la cadena de supermercats Lidl retiri els productes afectats.

Fotomuntatge supermercat i gelat 'Bon Gelati'
El gelat 'Bon Gelati' ha estat retirat dels supermercats Lidl. | Lidl, Canva Pro

Lidl ha emès un comunicat

Com a mesura de precaució, el proveïdor 'Lidl Stiftung & Co. KG.' sol·licita la devolució del gelat en qüestió amb caducitats 21/09/2025 i 22/09/2025, ja que no es pot descartar la possible presència de cossos metàl·lics i plàstics.

A causa del possible risc, els clients han de parar atenció i si disposen d'aquestes caducitats afectades, no han de consumir el producte sota cap circumstància. Amb l'objectiu de protegir els consumidors, Lidl España ja ha retirat l'article.

Així mateix, Lidl assegura que si algú ha adquirit algun lot del producte afectat, pot tornar-lo a qualsevol dels seus supermercats i se li reemborsarà l'import. A més, afegeix que no cal presentar el tiquet de la compra per efectuar la devolució.

Cap altre producte de la marca 'Bon Gelati' distribuït per Lidl España està afectat per aquesta alerta. Finalment, el fabricant 'Lidl Stiftung & Co. KG.' demana disculpes a tots els clients afectats.