Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda, amb el logotip, al costat d'una altra imatge d'un home parlant per telèfon mentre fa servir un ordinador

SOCIETAT

L'Agència Tributària fa un nou avís sobre la Renda: a finals d'abril

Hisenda informa els contribuents de la data en què poden demanar cita per fer la Renda per telèfon

L'Agència Tributària no vol que quedin caps solts de cara a la presentació de la declaració de la Renda d'aquesta campanya que ha començat recentment. Ho va fer el 3 d'abril passat i el termini per presentar-la s'allargarà fins dilluns que ve 1 de juliol.

En les darreres hores, Hisenda ha enviat un avís a tots aquells que vulguin fer la declaració de la Renda per telèfon. En aquest cas, si preferiu aquesta via a realitzar-la telemàticament o de forma presencial, heu de saber que necessiteu demanar cita.

La cita prèvia per fer la Renda 2023 per telèfon comença el 29 d'abril

Una cita prèvia que podreu començar a sol·licitar a partir del pròxim 29 d'abril i fins al 28 de juny. L'Agència Tributària posa a disposició dels contribuents aquests dos números de telèfon, als quals pots trucar de dilluns a divendres de 9.00 a 19.00 hores. Són el 91 55 30 071 i el 901 22 33 44.

Calendari de la Declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril – 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (es pot demanar cita del 29 d'abril al 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (es pot demanar cita del 29 de maig al 28 de juny)

Així mateix, Hisenda també té disponibles aquests telèfons automàtics perquè tinguis clar com presentar la Renda per aquesta via: 91 53 57 326 i 901 12 12 24. Un cop has sol·licitat la cita per fer la declaració per telèfon, estigues atent a aquests passos.

  • Et trucarà l'Agència Tributària des del telèfon 810 52 00 52 al número de telèfon que has aportat. Si truquessis des d'un número d'estranger, et contactaran des del 91 72 76 222
  • En cas que no puguis acudir a la cita prèvia que has sol·licitat, anul·la-la 24 hores abans de la mateixa

Els documents que heu de tenir a mà per fer la declaració de la Renda per telèfon

A més, recopila tots aquells documents que requerirà l'Agència Tributària per fer la teva declaració per telèfon.

  • DNI del titular de la cita i fotocòpia del DNI dels que estiguin inclosos a la declaració
  • IBAN del compte bancari
  • Referències cadastrals dels immobles si tens alguna propietat o bé estàs llogat o en altres casos, aportant el rebut de l'IBI
  • Justificant per poder accedir a les deduccions autonòmiques o altres avantatges fiscals, NIF de l'arrendador i quantitats pagades si vius de lloguer. També, els saldos pendents d'amortitzar el préstec original per compra d'habitatge habitual o rebuts de les assegurances si tens hipoteca

Per rendiments del treball, podries aportar el certificat del pagador, quotes a sindicats o col·legis professionals o despeses de defensa jurídica.

Per rendiments del capital immobiliari us poden demanar els justificants d'ingressos i despeses deduïbles. Per rendiments del capital mobiliari: els certificats d'empreses, entitats financeres i d'assegurances, contractes, etc. A més, tingues a mà els guanys i pèrdues per transmetre l'habitatge habitual o altres béns o per premis o subvencions, per exemple.

La trucada serà enregistrada i quan et truqui l'Agència Tributària hauran d'estar presents les persones interessades a fer la declaració. Per saber qui ets, t'identificaran gràcies al sistema 'Clau' o bé mitjançant el número de referència via Internet.

➡️ Societat

Més notícies: