Imatge de fons d'unes oficines de l'Agència Tributària amb una altra imatge d'una mà amb molts bitllets d'euros a la mà i una emoticona d'una guardiola de porquet amb monedes entrant

SOCIETAT

Els afortunats que s'estalviaran més de 1.000 euros a la declaració de la Renda

A la declaració de la Renda intentem pagar-li el mínim possible a Hisenda, però per això cal recórrer a una sèrie de fórmules

Els contribuents fem tot el possible per tal de pagar el mínim possible a Hisenda. En qüestió d'uns dies començarà la campanya de la declaració de la Renda 2023 i toca rendir comptes amb l'Agència Tributària. Els més previsors tindran la possibilitat d'estalviar-se fins a 1.025 euros.

Els experts sostenen que per això els treballadors tenen la possibilitat de cobrar una part del seu sou en espècie. És el que es coneix com a retribució flexible.

Permet que el professional percebi una part del salari en efectiu i l'altra mitjançant productes i serveis que ofereixi la companyia. Dins aquest apartat s'inclouen, per exemple, els vals de menjar, assegurances mèdiques, xecs de transport o guarderia.

El treballador agrairà aquest mètode de pagament de salari en espècie, sobretot pensant en la declaració de la Renda. Està permès cobrar fins a un 30% del salari brut en espècie, i aquesta part queda exempta d'abonar l'IRPF. La plataforma Cobee estima que l'estalvi mitjà del contribuent arriba a superar lleugerament els 1.000 euros.

Com estalviar-se 1.025 euros a la declaració de la Renda

Una persona que percebi el sou mitjà d'Espanya, de 1.898 euros, es podria beneficiar d'aquest estalvi de 1.025 euros a la declaració. Per això a l'ebook de Cobee, Manual de Renda 2023, prenen com a referència les dades següents.

El treballador en qüestió hauria d'obtenir una retribució en espècies de 3.500 euros. Serien per exemple, 2.400 euros en menjar, 600 euros en bons transports i 500 euros en assegurances de salut. Amb aquest salari en espècie, es podria estalviar molts diners a final d'any amb l'IRPF, i això es notarà a la declaració de la Renda.

Una aposta de les empreses per ajudar els seus empleats

El CEO d'aquesta companyia, Borja Aranguren, explica que "les empreses estan explorant diverses alternatives per donar suport als treballadors". Entre altres coses procuren "minimitzar els efectes negatius de les constants pujades del nivell de vida". I per això no dubten a posar en marxa aquests plans de salari amb retribució flexible.

Ofereixen als seus empleats "la possibilitat de deduir una sèrie de beneficis socials. Com els tiquets de menjar, el transport, l'atenció infantil o l'assegurança mèdica, entre d'altres". D'aquesta manera es facilita una "major flexibilitat en la seva compensació", a més de proporcionar més benestar i satisfacció laboral, afegeix.

Aquest tipus de programes de salari en espècie, amb plans de beneficis i retribució flexible, cada cop són més utilitzats per les companyies. Es presenta com una manera molt interessant per retenir el talent. De fet, els treballadors ho veuen com una mostra de preocupació per part de l'empresa.

➡️ Societat

Més notícies: