Uns treballadors esmorzen en una taula, i al cercle, un aparell per registrar l'horari laboral
SOCIETAT

Així t'afecta que l'esmorzar i els minuts de cortesia comptin com a jornada laboral

Una sentència del Tribunal Suprem determina que els 15 minuts posteriors a l'hora d'inici de la jornada laboral passin a reconèixer-se com a temps efectiu de treball

Els treballadors espanyols rebien les últimes hores bones notícies. El Tribunal Suprem ratificava en una sentència que el temps d'esmorzar i el d'inici de registre de jornada s'han d'entendre com a període efectiu de treball.

D'aquesta manera ho estimaven els recursos dels sindicats CCOO, UGT i SECB després del dictamen de l'Audiència Nacional del 2020, recull Efe. Aquesta mesura afectava els empleats d'una coneguda companyia bancària.

Com t'afecta que l'esmorzar compti com a jornada laboral

A la sentència del Suprem es preveu que els 15 minuts posteriors a l'hora de començament de la jornada laboral passin a reconèixer-se com a treballats. Sobretot pensant en els professionals que presentin un "control rígid d'horari" i no comptin amb categoria de caps o assimilats.

La sentència esmentada dona la raó als treballadors, als quals també se'ls comptabilitzarà el període d'esmorzar com a temps efectiu dins de la jornada laboral.

Canvis a l'hora d'arribada a la feina

L'empresa afectada i sobre la qual es fonamenta aquesta sentència havia elaborat una guia amb les pautes necessàries per activar el registre de jornada. S'hi recull que el registre s'ha d'ajustar el màxim possible a la realitat. Per això entenien que els minuts posteriors a l'hora d'entrada no podien ser considerats treballats.

Tot i això, el Suprem estima que la persona que arribi al seu lloc en els 15 minuts posteriors a l'hora d'inici de jornada passa a tenir la consideració de fitxatge puntual. L'Alt Tribunal assenyala que el nou mètode de registre de jornada no es pot utilitzar per introduir modificacions en les condicions de treball. Tampoc no es mostra partidari de reduir els drets dels professionals.

Això permetrà a partir d'ara que els empleats no quedin tan subjectes a un horari d'entrada. Disposen d'uns 15 minuts de cortesia per formalitzar el registre, tot comptant-ho com a temps efectiu de treball. Sense cap mena de dubte, això permetrà als empleats comptar amb més flexibilitat a l'hora de fer els seus fitxatges.

➡️ Societat

Més notícies: