Muntatge amb una dona dient no i un matalàs amb bitllets d'euro
SOCIETAT

Els 5 grans riscos de guardar molts diners sota el matalàs, segons el Banc d'Espanya

Desvelem per què no és tan segur guardar els teus diners a casa

Moltes persones prefereixen guardar els seus estalvis en efectiu sota el matalàs, una pràctica de tota la vida. Certes persones creuen que conservar els diners fora d'un banc és més segur que si els deixen en mans d'aquestes entitats financeres.

A més, consideren que així poden esquivar el control de l'Agència Tributària i estalviar-se uns diners considerables com a impostos. Però la realitat és que aquesta pràctica comporta alguns riscos molt seriosos, que acostumem a ignorar.

Els 5 grans riscos de guardar els teus diners 'sota el matalàs'

L'obsessió de guardar els diners en efectiu a casa, lluny dels bancs i de la lupa d'Hisenda. Ara bé, el Banc d'Espanya mateix ha avisat en diverses ocasions sobre el perill de conservar molt d'efectiu a casa. En concret, hi ha fins a 5 grans riscos si ho fas.

1. Incendis

Si patim un incendi a casa nostra, sigui per una distracció o per un aparell que es troba defectuós, es podria cremar part de la llar. I perdríem tot el que hem estalviat durant anys.

2. Robatoris

Si per desgràcia, pateixes un robatori a casa teva, els lladres sabran perfectament on mirar per robar-te tots els teus diners.

3. Inflació

Per tots és sabut que els últims mesos la inflació ha pujat d'una manera destacada al nostre país. I si segueix pujant, els nostres diners patiran les conseqüències. Deixar els diners sota el matalàs és la pitjor manera de rendibilitzar-lo. I quan el traguem d'aquest lloc valdrà molt menys de quan el vam amagar.

També et pot interessar: El banc que et paga sense que facis res, si tens estalvis

4. Sospitosos de delictes

Si pel motiu que sigui, la Policia realitza un registre al nostre habitatge i troba una quantitat de diners considerables, podem tenir problemes. Podria pensar que ho hem obtingut de manera il·legal o bé que ens hem declarat a Hisenda el mateix.

5. Inundacions

En els darrers temps, les DANES cada cop afecten més el nostre país. I és possible que si ens afecta una inundació, perdem tots els diners que guardem a casa nostra.