Imatge en què es pot veure Alejandro Fernández, president del PP, amb Artur Mas, expresident de la Generalitat
POLÍTICA

El demolidor zasca d'Alejandro Fernández a Artur Mas

El president del PP català respon a unes paraules d'Artur Mas en què l'expresident deia que "un dels principals beneficiats de l'amnistia" eren Feijóo i el PP

L'amnistia segueix al focus. Ara, Alejandro Fernández, president del PP català, ha volgut respondre a unes declaracions d'Artur Mas, en què l'expresident deia que “un dels beneficiats principals de l'amnistia” eren Feijóo i el PP perquè, segons ell, en un futur el Partit Popular podria tenir la necessitat d'entendre's amb Junts.

"No t'ho perdis. Ara resulta que al PP hem de seguir els consells d'Artur Mas", deia Alejandro Fernández a X, abans Twitter, adjuntant una entrevista a RTVE en què el president del PP català responia a Mas.

En aquesta, el president del PP català titllava de "falsa" l'acusació d'Artur Mas i afegia: "Coneixent com conec Artur Mas, diré que els consells que ell ens trasllada al Partit Popular me'ls prenc amb una distància prudent. Per ser suau. Aquest argument parteix d'una premissa falsa".

Segons Alejandro Fernández, tot plegat parteix d'una idea d'assegurar que l'amnistia representarà el final del procés. Quelcom amb el qual ell discrepa. "La idea, insisteixo, és falsa. Consisteix a dir que l'amnistia és el final del procés. Jo sostinc que és l'inici d'un nou procés. És una fase en què els seus impulsors tenen objectius diferents per al final del procés, però tots faran el camí junts”, deia.

"Sumar i Podem han confessat el desig d'una República confederal espanyola, el PNB d'Urkullu vol una Espanya confederal asimètrica, també fora de la constitució. I el separatisme aspira a un referèndum d'autodeterminació. Però mentre això no arribi, faran el camí junts. I aquí el PP no hi participarà", explicava Fernández.

Alejandro Fernández, contundent: "No ens quedarem de braços plegats"

Segons Fernández, les declaracions de Mas parteixen de la idea de "normalitzar" el concepte amnistia. Quelcom que, segons Fernández, el PP no permetrà que succeeïxi. "Què es persegueix amb aquesta idea que es pot normalitzar a través de l'amnistia? Doncs que ens quedem amb els braços plegats i no protestem davant d'aquesta barbaritat i atropellament a la democràcia, la divisió de poders i la lluita cívica", insistia.

Per això, Fernández acaba explicant que el PP explorarà totes les vies possibles per frenar allò que ell defineix com un "atropellament". "No callarem, no ens quedarem creuats de braços. Esgotarem tots els instruments legals a la nostra disposició per parar-ho", sentenciava.